БАРАНКА: «За помилками суддів немає жодних корупційних схем»

Голова комітету УАФ з етики та чесної гри розповів про суддівство в Україні

Голова комітету УАФ з етики та чесної гри Франческо Баранка розповів про суддівство в українському футболі та своє бачення щодо питання телеправ на футбольні матчі:

«Відповідальність арбітрів? Для цього є підвищення суддів і час відсторонення. Є правила. Бо я думаю, що вони мають достатньо досвіду, щоб зрозуміти, коли щось зроблено не так. І я говорю зі свого досвіду.

Коли було розслідування 2018 року, я був на зв'язку з Комітетом арбітрів. На тісному зв'язку. І коли були якісь помилки, які були невипадковими, а через корупцію, вони були першими, хто повідомляв: слухайте, тут щось дивне.

Знову-таки, я не хочу судити арбітрів, бо це не моя робота, і я навіть не знаю, як це робити. Але я точно переконаний, що за цими помилками немає жодної корупційної схеми. І загалом ніхто ніколи не надає нам жодного доказу щодо цього.

Телеправа? Я думаю, що особливо зараз український футбол - це хороший продукт, бо війна дає хорошу видимість. Я слухаю людей, італійців, з інших країн, що вони говорять про український футбол, що вони були б раді побачити футбольний матч з України, «Шахтаря», «Динамо» чи іншого клубу.

Але поки не буде угоди щодо телевізійних прав, українському футболу буде неможливо рости. Це необхідна умова, щоб мати хороший продукт. Однаковий продукт для всіх, а не один - на ютубі, один - на одному сайті, один - ще на іншому. Тому що це буде великим поштовхом для росту українського футболу.

Зараз угоди не досягають, бо мають зовсім різні інтереси. І через те, що ви не думаєте про майбутнє, ви думаєте лиш про сьогодні. Вони думають про завтрашній матч. Треба думати про майбутнє».

Микола Степанюк Джерело: Трибуна
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 21 травня 2024, 06:12 2

Калле Зауерланд оцінив перемогу українця

Коментарі