Микита КАМЕНЮКА: «В Ісландії Зорі буде важко, але чекаю на перемогу»

Легендарний гравець «Зорі» поділився очікуваннями від гри з «Брейдабліком»

Легендарний гравець «Зорі» Микита Каменюка поділився очікуваннями від гри другого туру групового етапу Ліги конференцій з «Брейдабліком».

- Команда грамотно зіграла проти «Гента». Видно, що вона відштовхується від своїх сильних якостей - грамотної гри в обороні та швидкого переходу в атаку. Очевидно, що бельгійці - лідери групи. А всі три інші команди - прямі конкуренти між собою за другу путівку в плей-оф. Тому кожен такий матч - надзвичайно важливий.

- Чого очікуєш від матчу проти «Брейдабліка»?
- Це не буде дуже відкритий футбол загалом. Багато чого залежатиме від того, що запропонує суперник.

- Що можна сказати про представника Ісландії?
- Вже кілька разів було, що недооцінювали суперників зі скандинавських країн. Але можна згадати і відносно нещодавні зустрічі з норвезьким «Буде/Глімтом», і більш давні зі шведським «Естерсундом». Це дуже сильні і специфічні команди. Не може йти мова про недооцінку. Треба чекати важкої гри для «Зорі». Але я чекаю, що нарешті будуть забиті голи і перемога нашої команди.

- Який результат в цьому матчі можна буде оцінити як позитивний?
- Важко сказати. Той, який принесе зиск в підсумковому турнірному становищі групового етапу. В будь-якому випадку, обидві команди гратимуть на перемогу, адже усвідомлюють очну конкуренцію, тож це матч за шість очок.

- Що може бути ключовим фактором для успіху «Зорі»?
- Організована безпомилкова гра в обороні, реалізація моментів, які будуть створені, та стандарти.

- Наскільки дорога може негативно позначитися на свіжості команди?
- Багато факторів матимуть значення. Це і важка дорога, і відновлення після цього. В Ісландії прохолодніше, може бути дощ, відповідно, в'язке поле. Але нічого з цього не має стати виправданням. Коли я грав, кожен матч єврокубків був для мене святом. Ніколи в мене не було думок, що сьогодні мені погано чи я втомився, тому не хочу грати чи гратиму у півсили. Впевнений, що і в теперішніх футболістів «Зорі» нема таких думок.

Гра «Брейдаблік» - «Зоря» відбудеться вже сьогодні, 5 жовтня о 19:45.

Дмитро Вербинський Джерело: УПЛ-ТБ
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 28 вересня 2024, 08:15 0

Іспанець – про спадщину Ліонеля Мессі