Брейдаблік – Зоря. Прогноз і анонс на матч Ліги конференцій

Команда Валерія Кривенцова летить до Ісландії

У другому турі Ліги конференцій на луганську «Зорю» чекає далека поїздка до Ісландії на матч із місцевим «Брейдабліком», який відбудеться у четвер, 5 жовтня. Початок поєдинку - о 19:45 за київським часом. Політ до Ісландії і в звичайних, мирних реаліях - логістично непроста затія, а в нинішній ситуації - так тим більше.

Брейдаблік

Минулого сезону «Брейдаблік» лише вдруге у своїй історії став чемпіоном Ісландії. Виступ у такій, прямо скажемо, скромній за європейськими мірками лізі, дає можливість спробувати свої сили в єврокубках навіть дуже маленьким клубам. Для «Брейдабліка» нинішній сезон став уже дев'ятим в історії в європейських турнірах, але лише зараз цьому клубу вперше в історії вдалося пробитися до групового етапу, нехай навіть третього за рангом клубного турніру УЄФА.

Шлях «Брейдабліка» до групового етапу Ліги конференцій був дуже довгим, і почався він ще з попереднього раунду кваліфікації Ліги чемпіонів наприкінці червня. Там команда Оскара Торвадссона впоралася з іншими карликами європейського футболу, розгромивши мальтійську «Тре Пенне» і чорногорську «Будучност» 7:1 і 5:0 відповідно, потім впоравшись з ірландським «Шемрок Роверс» (3:1 за сумою двох матчів) у першому раунді.

Уже в другому раунді кваліфікації шлях «Брейдабліка» в Лізі чемпіонів закінчився прогнозованою поразкою 3:8 за сумою двох матчів від «Копенгагена», який у вівторок створив чимало проблем самій «Баварії». Після вильоту з Ліги чемпіонів «Брейдаблік» опустився до Ліги Європи, де в третьому раунді кваліфікації програв боснійському «Зріньскі Мостару» (3:6 за сумою двох матчів). І, нарешті, в плей-оф кваліфікації Ліги конференцій двічі по 1:0 була обіграна македонська «Струга».

Звісно, у групі В «Брейдаблік» вважається аутсайдером, тим паче, що і в національному чемпіонаті у команди Торвадссона справи йдуть не дуже - поразки у двох останніх матчах і лише четверте місце в турнірній таблиці. З поразки ісландці стартували і на груповому етапі Ліги конференцій - 2:3 на виїзді від «Маккабі» Тель-Авів.

Зоря

У луганської «Зорі» на старті нинішнього сезону також було чимало пригод - команда вже пережила зміну головного тренера. Ненад Лалатович провалив старт сезону і покинув Україну, його місце на початку вересня зайняв Валерій Кривенцов. У плані ігрового малюнка певний прогрес намітився, а ось із результатами надалі біда: лише одне очко в трьох матчах УПЛ.

А ось у Лізі конференцій «Зоря» стартувала - несподівано для багатьох - гідно: з формально домашньої нічиєї 1:1 з фаворитом групи, бельгійським «Гентом». І в нинішньому сезоні «Зоря» раптово може перетворитися на головного постачальника очок для України в таблицю коефіцієнтів УЄФА.

Поєдинок 9-го туру УПЛ проти «Чорноморця» «Зоря» переносити не стала - матч відбувся в суботу, 30 вересня, і завершився внічию 0:0. А ось наступний матч, проти донецького «Шахтаря», перенесено на невизначений термін, найімовірніше - на весну. Тут і довгий шлях «Зорі» в Ісландію і назад, і матчі збірної на носі, куди вирушать чимало гравців «Шахтаря». До слова, кажуть, що перенесення цього матчу - прохання саме наставника збірної Сергія Реброва.

Прогноз на протистояння

Нечасто в сучасних реаліях «Зоря» підходить до виїзного матчу групового етапу єврокубка в статусі фаворита, але зараз - саме той випадок. Та й час уже Валерію Кривенцову здобути свою першу перемогу на посаді головного тренера «Зорі». Коефіцієнт на перемогу луганчан - 2,31, саме на цей результат ми і поставимо.

Орієнтовні склади:

«Брейдаблік»: Ейнарссон, Йеоман, Маргрейссон, Муміновіч, Гуннлаугссон, Сігурдарссон, Еййольфссон, Лудвігссон, Ольсен, Стейндорссон, Сванторссон

«Зоря»: Турбаєвський, Вантух, Снурніцин, Джордан, Яцик, Кирюханцев, Антюх, Мишньов, Нагнойний, Венделл, Герреро

5 жовтня, четвер

«Брейдаблік» - «Зоря»
Коупавогур. «Коупавогсвьоллур». 19:45
ТБ-трансляція на MEGOGO
БРЕЙДАБЛІК - ЗОРЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Александар Ставрев (Північна Македонія)
Прогноз Sport.ua - 0:1
Олег Дідух Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 26 травня 2024, 14:55 32

До складу житомирян приєднаються Олексій Гуцуляк, Руслан Бабенко та Данило Бескоровайний

Коментарі