Антверпен – Шахтар. Прогноз та анонс на матч Ліги чемпіонів

Поєдинок, у якому «гірникам» потрібно обов'язково брати очки

У середу, четвертого жовтня, в Антверпені на полі «Босейлстадіону» відбудеться поєдинок другого раунду групового турніру Ліги чемпіонів між найкращою командою Бельгії минулого сезону - «Антверпеном» - та найкращою командою минулого чемпіонату України - «Шахтарем».

Антверпен

Сенсаційний чемпіон Бельгії є абсолютним дебютантом групового етапу Ліги чемпіонів. Гра проти «гірників» для «Антверпена» стане лише другою у найпрестижнішому континентальному турнірі. І першою - домашньою. Тож можна не сумніватися, що підопічні знаменитого екс-капітана збірної Нідерландів ван Боммела зроблять все, що від них залежить, щоб зіграти успішно.

Перша проба пера в групі Ліги чемпіонів для «червоних» завершилася повним фіаско: чемпіон Бельгії на «Камп Ноу» був розбитий чемпіоном Іспанії «Барселоною» - 5:0.

Не найкращим чином поки що йдуть справи у «Антверпена» і на внутрішній арені. Після дев'яти турів із 14 очками «червоні» посідають п'яте місце у турнірній таблиці.

В останньому матчі Ліги Жюпіле підопічні ван Боммела зіграли у суху нічию на виїзді з «Мехеленом». Примітно, що «червоні» не перемагають у п'яти останніх матчах. Тим не менш, різниця забитих і пропущених м'ячів у чемпіонаті Бельгії у них - з явним нахилом на атаку: 13 - 4. Менше за «Антверпен» у поточному чемпіонаті Бельгії не пропустив ніхто.

Відносно невдалий старт «Антверпена» у новому сезоні пов'язаний із серйозною міграцією у колективі в останнє трансферне вікно. У нинішнє міжсезоння команда втратила відразу кількох провідних виконавців.

Залишив колектив основний фланговий захисник Авіла, який перейшов до «Аякса» за 12,5 млн євро. Ще один захисник - Пако - за дев'ять мільйонів пішов у «Франкфурт». Безкоштовно пішли (як вільні агенти) на нові робочі місця півзахисники Геркенс і Мійоші.

На виручені від продажу гроші «Антверпен» придбав п'ятьох футболістів, витративши майже десять мільйонів євро. З найвідоміших новачків - захисник Кулібалі з дортмундської «Боруссії» та півзахисник Кейта з «Левена».

Напередодні гри проти «Шахтаря» ван Боммел не зможе розраховувати на всіх гравців основи. Через травми. Через різноманітні пошкодження в клубному лазареті «Антверпена» знаходяться Енгельс, Вайнс, Де Літ, Корбані та Ондрейка.

Шахтар

Перший млинець у нинішній групі Ліги чемпіонів і для «Шахтаря» вийшов глевким. «Гірники» у Гамбурзі - номінально домашній арені - без варіантів поступилися «Порту» - 1:3.

Невдачею для команди ван Леувена завершився і останній поєдинок у рамках чемпіонату України перед візитом до Антверпена: поразка від «Ворскли» - 1:2. Проте «Шахтар» поки що залишається лідером чемпіонату України.

Останнім часом над наставником «помаранчево-чорних» згущуються хмари. Була інформація, що ван Леувену можуть вказати на двері одразу після матчу з «Ворсклою», проте нідерландський фахівець залишився на своїй посаді. Але якщо його команда поступиться чемпіону Бельгії, швидше за все, Патрік буде змушений піти у відставку.

Клубний лазарет «Шахтаря» теж не пустує. Через серйозну травму надовго вибув основний форвард донеччан Траоре: його навіть не внесли у заявку на груповий етап ЛЧ. Травмований основний центрбек Бондар. Були проблеми зі здоров'ям у ще одного центрального захисника - Матвієнка, проте Микола разом із командою вирушив до Антверпена.

Історія протистоянь

В офіційних матчах опоненти досі не зустрічалися.

Прогноз

Якщо «Шахтарю» і судилося брати очки у нинішній Лізі чемпіонів, то це у матчах проти «Антверпена». «Порту» та «Барселона» - опоненти вищого класу, а ось чемпіон Бельгії - приблизно одного «поля ягода» з чемпіоном України.

Однак у будь-якому випадку вояж до Антверпена обіцяє «гірникам» складності. Безлад в захисті, повільність при переході від однієї ігрової фази до іншої, відсутність забивного форварда і незрозумілі тренерські експерименти - всі ці та інші подібні нюанси не додають вістів нашому чемпіону.

З іншого боку, незважаючи на втрату кількох ключових виконавців, «Антверпен» продовжує залишатися серйозною бойовою одиницею. Команда вам Боммела у чемпіонаті Бельгії багато забиває та мало пропускає.

Майже напевно, саме ці дві команди і розіграють між собою «четвертого зайвого». Щоб не опинитись на підсумковому останньому місці в групі, «гірникам» потрібно буде серйозно попітніти.

Дуже серйозно потрібно буде підготуватися до гри й головному тренеру «Шахтаря» ван Леувену, адже від протистояння з його колегою-земляком багато в чому залежатиме його доля.

Враховуючи всі вищевикладені фактори, припустимо, що «Шахтар» не програє. Найімовірнішим результатом матчу вбачається результативна нічия.

Орієнтовні склади:

«Антверпен»: Бюте, Батай, Алдервейрелд, Кулібалі, Вейндал, Кейта, Кейк, Вермелен, Еккеленкамп, Баліквіша, Янссен

«Шахтар»: Різник, Конопля, Ракицький, Матвієнко, Азаров, Степаненко, Бондаренко, Судаков, Зубков, Криськів, Сікан.

4 жовтня, середа

«Антверпен» - «Шахтар»
Антверпен. «Босейлстадіон». 19:45
ТБ-трансляція на MEGOGO
Арбітр: Раде Обренович (Словенія)
АНТВЕРПЕН - ШАХТАР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua - 1:1
Валерій Василенко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 25 травня 2024, 20:18 0

Олександр переміг Тайсона та став абсолютним чемпіоном світу у хевівейті

Коментарі