Норвегія приєдналася до бойкоту через допуск російських юнацьких команд

Восьма країна підтримала Україну

Федерація футболу Норвегії (NFF) висловила незгоду з рішенням УЄФА знову допустити юнацькі збірні росії (до 17 років) до участі в міжнародних змаганнях.

«Ми не знали, що це питання буде вирішуватися УЄФА, і повинні були очікувати від УЄФА більш ефективного ведення справ у такому важливому питанні. Ми дотримуємося своєї позиції, згідно з якою норвезькі команди не повинні грати проти російських, поки триває війна. Це позиція, в якій весь норвезький спорт солідарний з Україною, і яка також має розглядатися як частина санкцій, навколо яких об'єдналася Європа, як влада, так і бізнес і спорт», - заявив Лісе Клавесс, президент NFF.

У вівторок Виконавчий комітет УЄФА ухвалив рішення про зарахування збірної росії з футболу серед юнаків до 17 років до числа учасників змагань УЄФА. У своєму обґрунтуванні УЄФА вказав, що діти, які не досягли 18-річного віку, не повинні піддаватися санкціям за військові дії своєї країни, а також послався на статтю 38 Конвенції ООН про права дитини.

«У принципі, ми підтримуємо позицію, згідно з якою діти не повинні бути відсторонені від участі у футболі або на інших аренах через дії дорослих і влади. Це міркування має бути і має бути дуже сильним, незалежно від ситуації. Футбол має об'єднувати, а не роз'єднувати.

Проте ми вважаємо, що в цій екстраординарній ситуації занадто складно відокремити футбол збірної від російської держави і необхідності режиму використовувати футбол вищого рівня в рамках своєї пропаганди, і що недоцільно робити такий відступ зараз, не ґрунтуючись на ретельнішому залученні й вивченні того, як міркування нейтралітету й солідарності будуть забезпечені таким рішенням. Ми повинні очікувати від УЄФА більш ефективного ведення справ з такого важливого і фундаментального питання», - підсумувала Клавесс.

«NFF веде прямий діалог з УЄФА, а також із нашими скандинавськими та європейськими колегами з цього питання, щоб відстоювати свою точку зору», - сказано на сайті організації.

Раніше про небажання грати проти футболістів країни-терориста заявили Україна, Англія, Швеція, Данія, Польща, Латвія, Фінляндія і Литва.

Володимир Клепач Джерело: Федерація футболу Норвегії
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 18 травня 2024, 11:00 0

Важливі події у всіх видах спорту спільно від Sport.ua та GGBET

Коментарі