Почеттіно розповів, як зміцнює впевненість Мудрика у своїх силах

Маурісіо намагається допомогти українцю знайти баланс між вірою та якістю

Головний тренер лондонського «Челсі» Маурісіо Почеттіно розповів, що він намагається зміцнити впевненість Михайла Мудрика за допомогою регулярних ударів у поперечину після тренувань «Челсі». Цікаво, що цього тижня український футболіст уперше уникнув поразки від свого головного тренера.

«Проблема в тому, що ми не можемо купити впевненість у супермаркеті. Прийшов час. Ви знаєте, як працює наш мозок - потрібно поступово створювати ситуації, в яких ми зможемо забезпечити довіру, впевненість і віру.

Один приклад із Мудриком: я люблю іноді грати так, щоб влучити в поперечину з-за меж штрафного. Він сказав мені: «Я не хочу більше з тобою грати, тому що ти завжди виграєш!». Я відповів: «Так, тому що в мене є віра, а баланс між вірою і якістю я знаю дуже добре, тому що мені 50 років. Ви ще молоді й повинні знати себе».

Сьогодні (у вівторок) ми вперше зіграли внічию, тому що я завжди вигравав. Тепер ти починаєш вірити в себе, вірити у свою якість. Якщо цього немає, то важко знайти баланс між вірою та якістю.

Це один з аспектів, над яким ви працюєте, - психологія гравця, і це може мати значення для того, щоб надати гравцям упевненості, коли потрібно торкнутися м'яча і забити. Це невеликий приклад», - сказав Почеттіно.

Раніше Маурісіо Почеттіно говорив, що «Челсі» грає добре, але забиває мало голів.

Володимир Клепач Джерело: The Athletic
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 жовтня 2024, 18:05 9

Краснопір заробив та реалізував

Коментарі