Джокович хоче, щоб букмекерські контори ділилися з гравцями прибутком

Новак закликає до справедливої частки тенісистів від прибутку зі ставок

Перший номер рейтингу АТР Новак Джокович хоче, щоб тенісистам було надано справедливу частку прибутку від угод із букмекерами.

Згідно з повідомленнями, ATP нещодавно підписала шестирічну угоду зі Sportradar як офіційний партнер за даними азартних ігор. Стало відомо, що ATP дозволить Sportradar використовувати та передавати дані гравців онлайн-букмекерам.

Асоціація професійних тенісистів опублікувала у соціальних мережах відео, в якому можна почути, як серб висловлює стурбованість щодо невідповідності в коефіцієнті розподілу офіційного прибутку від ставок. Він стверджував, що букмекерські контори заробляють великі гроші та діляться прибутком з організаціями, що є присутніми в тенісному світі:

«Ставки офіційно оформлені. Це відбувається і букмекерські контори заробляють на тенісі сотні мільйонів доларів, а може, й мільярди. Тож у цьому є величезна цінність. І багато зацікавлених сторін у тенісному світі також отримують від цього вигоду. Але гравці отримують коротший кінець палиці і отримують буквально нічого, ну або майже нічого», - сказав Новак.

24-разовий чемпіон турнірів Grand Slam зазначив, що ATP відхиляється від суті дискусії щоразу, коли порушується це питання, і ставить під сумнів відповідальність гравця за підтримку чесності у тенісі. Він продовжив:

«Перебуваючи в раді гравців ATP ось уже майже десять років, щоразу, коли ми торкаємося цієї теми, зазвичай в обговоренні спливає чесність, вірно? Типу, нам треба боротися, щоб переконатися, що наш спорт залишається чистим. Треба стежити за тим, щоб гравці не шахраювали і не робили ставки, не ставили під загрозу турніри, кажуть вони. Я, звісно, підтримую це, але це якась психологічна гра. Ви зосереджуєтеся на цьому, і не говоритимете тут про головну проблему, про яку ми, гравці, повинні знати», - заявив Джокович.

Раніше стало відомо, що Новак Джокович пропустить Мастерс у Шанхаї.

Данііл Агарков Джерело: Sportskeeda
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 11 травня 2024, 00:14 9

«Реал» зіграє з «Боруссією» 1 червня у фіналі головного єврокубка

Коментарі