Євген МУРЗІН: «Суперники нам під силу, будемо готуватися»

Наставник жіночої збірної України прокоментував результати жеребкування відбору на Євробаскет

Головний тренер національної жіночої збірної України по баскетболу Євген Мурзін поділився враженнями від жеребкування кваліфікації на Євробаскет 2025.

«Слабких суперників у відборі немає, кожна команда може піднести сюрприз, але загалом нормальна підгрупа.

З першої корзини нам могли попастися чемпіонки Європи Бельгія, Іспанія та Франція, які представлення не потребують. Випала Сербія, значить будемо грати з Сербією. На минулому чемпіонаті Європи вони програли майбутнім чемпіонкам Бельгії у чвертьфіналі, а до цього постійно приймали участь у матчах за призові місця. Очікувати від них розслаблення не варто, тим більше з таким тренером.

Думаю, сербки будуть фаворитом нашої групи, а ось за друге місце боротимемося ми, Португалія та й Північну Македонію не варто списувати. Португалія має гарну молодь, але у нас більш досвідчена команда.

Вважаю, що суперники нам під силу, готуватимемося, вивчатимемо. Часу до перших ігор залишилося не так багато», - сказав Євгеній Мурзін.

За підсумками жеребкування, Збірна України потрапила в групу G. Суперниками нашої команди стануть баскетболістки зі Сербії, Португалії та Північної Македонії.

Пряму путівку на чемпіонат Європи отримають переможці груп, а також чотири найкращі другі місця. Відбір триватиме у три вікна - листопад 2023 року, листопад 2024 року та лютий 2025 року.

Дмитро Олійник Джерело: Федерація баскетболу України
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хокей | 15 травня 2024, 08:00 1

Чемпіонат світу в елітному дивізіоні пройде в Чехії