ПУКАНИЧ: «Найцікавіше в матчі Шахтаря з Порту буде після перерви»

Ексгравець збірної України – про очікування від гри «гірників» з португальцями

19 вересня в стартовому поєдинку групового раунду Ліги чемпіонів донецький «Шахтар» в німецькому Гамбурзі прийматиме «Порту».

У розмові з кореспондентом Sport.ua колишній гравець національної збірної України і «Шахтаря» Адріан Пуканич спрогнозував, чим закінчиться сьогоднішнє протистояння за участю «гірників»:

- Не варто недооцінювати «Шахтар». Багато експертів твердять, що у кращому випадку «гірники» продовжать виступ в Лізі Європи, але донеччани й раніше доводили, що для них в найпрестижнішому футбольному континентальному турнірі не існує авторитетів. Так, нині в складі «Шахтаря» чимало молоді, проте в провідних гравців - величезний міжнародний досвід накопичений в матчах на клубному рівні і за збірну України.

- І все ж, кого ви вважаєте фаворитом в сьогоднішньому поєдинку?
- «Порту», в складі якого чимало зрілих футболістів. Так, «Порту» також втрачає лідерів, які за великі гроші переходять в більш заможні клуби. Але цікаво, що продають вони тільки тих гравців, яким уже є рівноцінна заміна. В цьому треба брати приклад з «Порту», ось чому португальці переважно дуже стабільні, як на міжнародній, так і внутрішній арені.

- Фаворита ви назвали, тоді уточніть, з яким рахунком переможе португальський клуб?
- Чому відразу переможе. Фаворити далеко не завжди беруть гору. Ось і я схиляюся до того, що в Гамбурзі все закінчиться бойовою нічиєю 1:1. І це буде добрий початок для «гірників».

- На ваш погляд, що може допомогти «Шахтарю» не програти?
- Про досвід я вже говорив. По-друге, мотивація, »гірники» в Лізі чемпіонів, як правило, тішать бажанням зіграти через не можу. Все ж, саме після таких поєдинків, як сьогоднішній, можна опинитися на «олівці» скаутів закордонних грандів. По-третє, хоча «Порту» діє інтенсивно, але донеччани можуть позмагатися з ним у швидкості. Саме мобільність може стати «Шахтарю» надійним помічником у пошуку найкоротшого шляху до воріт суперника.

- Але поки що «Шахтар» навіть в чемпіонаті УПЛ діє непереконливо в атаці.
- Це, справді, проблема, а тут ще, як назло, надовго через травму вибув «наконечник» Траоре. Сьогодні багато залежатиме від вибору керманича «гірників» Патріка ван Леувена, який все повинен зважити й зупинитися на ефективній тактичній схемі. До речі, можливо «Шахтарю» в чемпіонаті УПЛ так важко даються перемоги, бо біля керма - новий головний тренер. Потрібен час, аби підопічні адаптувалися до його вимог, прониклися його ігровою філософією.

- На жаль, сьогодні «Шахтарю» не допоможе не тільки Траоре, а й провідні захисники Микола Матвієнко, Валерій Бондар.
- Це серйозні втрати. З іншого боку, це шанс для гравців ротації проявити себе. Думаю, що в дебюті «Шахтар» діятиме дуже обережно, аби не пропустити швидкий гол. Коли ж переконається, чого вартий опонент, то поступово відсуне гру від своїх воріт. Найцікавіше ж буде після перерви. Я вірю в «Шахтар».

Юрій Остроумов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 18 травня 2024, 03:50 30

Sport.ua разом із GGBET анонсує головний поєдинок суперважкої вагової категорії в боксі за 25 років

Коментарі