Сергій ЯЩЕНКО: «Якраз саме час Шахтарю поліпшити статистику з Порту»

Колишній півзахисник «гірників» – про майбутній матч Ліги чемпіонів

19 вересня в німецькому Гамбурзі донецький «Шахтар» у стартовому матчі групового раунду Ліги чемпіонів поміряється силами з «Порту».

В розмові з кореспондентом Sport.ua колишній півзахисник «Шахтаря» Сергій Ященко поділився своїми очкуваннями від сьогоднішнього протистояння в Гамбурзі:

- В єврокубках «Шахтар» зазвичай успішно грає з португальськими клубами. Щоправда, з «Порту» в нього негативний баланс, отож є прекрасна нагода поліпшити статистику. На мій погляд, сьогодні «гірники» не програють, а коли, як кажуть, всі пазли зійдуться, то може й візьмуть гору.

- Завдяки яким факторам «гірники» можуть не поступитися «Порту», якого багато експертів вважає фаворитом?
- По-перше, завдяки добре організованій обороні, по-друге, гострим контрвипадам, по-третє, фарту, який останніми роками часто допомагає донеччанам в єврокубках.

- Але ж Фортуна не може посміхатися постійно.
- Поки «Шахтар» ще заслужив її прихильність передусім через бійцівську вдачу. В попередньому розіграші Ліги чемпіонів також невисоко розцінювалися шанси «гірників», а вони стали «грозою авторитетів».

- І все ж, цього сезону «Шахтар» не демонструє видовищної гри навіть в чемпіонаті УПЛ.
- Не виключено, це тому, що в УПЛ «гірники» недооцінюють візаві, що впливає негативно на концентрацію. Ліга чемпіонів - зовсім інший рівень, тут кожну дрібницю треба враховувати і в цьому найпрестижнішому континентальному футбольному турнірі «Шахтар» завжди дуже мотивований. І якщо програє так тільки супернику, що, дійсно, вищий за класом.

- Як «Шахтар» лататиме «дірки» в обороні без травмованих Миколи Матвієнка, Валерія Бондаря, хто завершуватиме стрімкі контратаки без Траоре, який надовго вибув зі строю?
- У «Шахтаря» доволі довга лава запасних і є з кого вибирати. Переконаний, що новий керманич Патрік ван Леувен довірить місце в старті саме тим гравцям, які знаходяться в оптимальній спортивній формі.

- Але ж один з ключових виконавців - Артем Бондаренко через дискваліфікацію був позбавлений в УПЛ ігрової практики.
- Право вибору - за нідерландським фахівцем, може, він взагалі залишить Бондаренка на лаві запасних. Адже саме керманич відповідальний за результат.

- Патрік ван Леувен лише цього сезону очолив «Шахтар». На ваш погляд, скільки потрібно часу, аби підопічні прониклися ігровою філософією нового керманича?
- Думаю, що наприкінці першої частини сезону «Шахтар» повинен вже демонструвати ту гру, яку йому ставить Патрік ван Леувен.

Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 19 травня 2024, 02:38 146

У саудівському Ер-Ріяді пройшло велике шоу боксу

Коментарі