Італія – Україна. Прогноз і анонс на матч кваліфікації Євро-2024

Черговий надважливий іспит для «синьо-жовтих»

12 вересня у Мілані на знаменитому стадіоні «Джузеппе Меацца» збірна України проведе один із ключових поєдинків у відборі на Євро-2024 - проти національної команди Італії. Початок поєдинку - о 21.45 за київським часом.

Італія

До вересневих кваліфікаційних матчів Євро-2024 чинний чемпіон континенту підходив у розібраному стані.

Місце головного тренера «Скуадри адзурри» виявилося вакантним після того, як Роберто Манчіні під приводом конфлікту з керівництвом національної асоціації подав у відставку з посади наставника збірної Італії, спокусившись на пропозицію босів національної збірної Саудівської Аравії.

Наступником Манчіні став колишній тренер «Наполі» Спаллетті, котрий після чемпіонства в Неаполі вирішив взяти річний тайм-аут. Але довго відпочивати від футболу синьйору Лучано не вдалося: він прийняв пропозицію футбольної федерації Італії.

Перший млинець на новому місці для новоспеченого головного тренера збірної Італії вийшов глевким. Підопічні Спаллетті не змогли переграти на виїзді Північну Македонію: нічия 1:1.

Італійці продовжують посідати у групі третє місце. Від Англії, яка йде першою, «Скуадра адзурра» відстає на дев'ять очок (маючи дві гри в запасі), від збірної України, що розташувалася на другій позиції, відставання - три бали (при одній грі в запасі).

Отже, для Італії, втім, як і для збірної України, майбутнє очне протистояння перетворюється на ключове. Перемога будь-якого суперника дозволить як мінімум з оптимізмом дивитися в майбутнє, маючи перевагу в боротьбі за друге місце.

Перед грою проти підопічних Сергія Реброва італійці мають певні кадрові проблеми. Ще до гри проти північних македонців стало відомо, що «Скуадрі адзуррі» через травми не зможуть допомогти два ключові півзахисники - К'єза та Пеллегріні.

Крім того, пошкодження виявилися ще у двох гравців - Політано та Манчіні. Спаллетті оперативно довелося викликати до тренувального табору команди Орсоліні.

Лучано СПАЛЕТТІ, головний тренер збірної Італії:

- Після нічиєї з Північною Македонією нам залишається вивчити матч, зробити висновки з наших помилок та покращити гру до наступного поєдинку. На жаль, якість поля у грі проти Північної Македонії залишала бажати кращого. Воно було таким, що далося взнаки на багатьох наших футболістах, і тепер нам просто не уникнути ротації у грі проти України.

Україна

Наступного дня після матчу з англійцями збірна України у Вроцлаві провела ранкове тренувальне заняття. У другій половині дня «синьо-жовта» делегація чартерним рейсом відбула до Мілану.

Залишив розташування збірної Тимчик, який не встигав відновитися після травми до гри в Мілані. А ось Матвієнко, який був замінений у перерві матчу з Англією через пошкодження, працював у загальній групі.

Сергій РЕБРОВ, головний тренер збірної України:

- Одразу після матчу проти Англії почали готуватись до поєдинку проти Італії. Для нас гра в Мілані не менш важлива. Грати за два дні проти такого складного суперника надзвичайно важко. Тож футболістам треба відновити кондиції.

Історія протистоянь

«Скуадра адзурра» - один із найнезручніших суперників для збірної України. Команди провели вісім матчів, і жодного разу «синьо-жовті» не здобували перемоги. У нашому активі - лише дві нічиї. В решті шести випадків перемагали італійці.

Прогноз

Це вже не та Італія, яка два роки тому виграла чемпіонат Європи. Пішли багато провідних гравців, деякі футболісти недоступні через травми. Пішов і творець чемпіонства - Роберто Манчіні. Безперечно, «Скуадра адзурра» переживає зараз непростий час трансформації.

Проте Італія все одно залишається не лише топовою, а й надзвичайно незручною для нас командою. До того ж, турнірне становище закликає «Скуадру адзурру» викладатися по максимуму. Тому можна безпомилково припустити, що на гостей чекає складний і виснажливий поєдинок.

Як сказав після гри з англійцями наставник «синьо-жовтих» Сергій Ребров, головне зараз - встигнути відновити футболістів. Якщо наш тренерський штаб це зробить, то шанси у міланській грі у нас точно будуть.

Окрім відновлення, ще дуже важливо для нашої команди мінімізувати кількість помилок. Якщо і з цією проблемою наші впораються, то ми всі маємо право чекати на позитивний результат протистояння.

Припустимо, що збірній Україні вдасться знайти протиотруту у грі проти чемпіонів Європи. Наш прогноз - результативна нічия.

Орієнтовні склади:

Італія: Доннарумма, Ді Лоренцо, Скальвіні, Бастоні, Дімарко, Дзакканьї, Пессіна, Дзаньоло, Крістанте, Барелла, Іммобіле.

Україна: Бущан, Конопля, Кривцов, Забарний, Миколенко, Степаненко, Зінченко, Судаков, Мудрик, Циганков, Довбик.

12 вересня, вівторок

Італія - Україна
Мілан. «Джузеппе Меацца». 21:45
Пряма ТБ-трансляція - Суспільне
ІТАЛІЯ - УКРАЇНА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Алехандро Ернандес (Іспанія)
Прогноз Sport.ua - 2:2
Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 17 травня 2024, 06:31 7

Бій за титул абсолютного чемпіона світу відбудеться в Ер-Ріяді (Саудівська Аравія)

Коментарі