ШЕЛАЄВ: «Україна не дозволила Англії продемонструвати свою міць»

Ексгравець збірної прокоментував сьогоднішній матч

9 вересня в польському Вроцлаві національна збірна України розійшлася миром (1:1), в поєдинку відбору на Євро-2024 - з Англією.

- Колишній гравець національної збірної України Олег Шелаєв в розмові з кореспондентом Sport.ua розповів, чи справедливим був підсумковий рахунок:

- Мабуть, всі більшого очікували від британців. Але, переконаний, вони зіграли так, як дозволили їм українці. Взагалі, мені більше сподобався перший тайм, коли наші хлопці не тільки надійно захищалися, але й вміло атакували.

- На вашу думку, керманич збірної України Сергій Ребров чимось здивував свого англійського колегу?

- Якщо відверто, то в поєдинках такого рівня це практично нереально. Можливо, дуже організованим захистом в дебюті, коли кожен чітко знав свій маневр. Думаю, що план на гру був такий: забезпечити надійний тил, переконатися чого сьогодні варті суперники та поступово знаходити в їхніх лавах слабинки. В першому таймі він спрацював, ми не пропустили швидкий гол, пішли в наступ і самі забили після багатоходової комбінації.

- І все ж, чим можна пояснити, що сьогодні британцям бракувало агресивності?

- Не виключено, що вони відштовхувались від свого комфортного турнірного становища. Думали, що особливо не напружуючись вийдуть вперед, а потім зіграють по рахунку, використовуючи свій «коник» - простір. Проте все пішло не за таким сценарієм.

- На вашу думку, якби учасники пішли на перерву за рахунку - 1:0,то в другому таймі українцям було б простіше схилити шальки терезів на свій бік?

- Розмірковувати на цю тему - невдячна справа. Проте найгірше, що пропустили наприкінці першого тайму, як кажуть, необов'язковий гол в роздягальню: грубо помилився Миколенко, який банально загубив Вокера. Навіть не віриться, що на такому рівні можуть бути такі дитячі промахи. Цей пропущений м'яч змусив Реброва внести корективи та в другому таймі головне вже було не пропустити.

- На ваш погляд, чим була викликана заміна Матвієнка?

- Мабуть, Ребров відчував, що англійці можуть взяти на озброєння верхові передачі, тому й випустив Кривцова, який краще діє на «другому поверсі». Хоча, не виключено, що Матвієнку перешкодила травма.

- Під завісу матчу українцям було нелегко, але нічийний рахунок - зберегли.

- Звичайно, здобуте очко в протистоянні з топ-збірною - це актив.Тим паче, що англійська збірна - незручний суперник. Тепер важливо як слід відновитися і 12 вересня в Італії довести, що й другий матч проти фаворита наші хлопці можуть проводити вдало.

Дмитро Олійник Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 18 травня 2024, 19:02 6

Відбувся останній тур чемпіонату Німеччини з футболу