Магучіх вийшла на дев'яте місце в історії за кількістю стрибків на 2+ метри

До наступної суперниці у рейтингу потрібно виконати три стрибки

Українська легкоатлетка Ярослава Магучіх вийшла на чисте дев'яте місце у рейтингу за кількістю стрибків на 2+ метри. Сталося це на етапі Діамантової ліги у Брюсселі.

Магучіх першою у 2023 році у світі стрибнула на 2 метри: з цим результатом українка виграла дебютний старт літнього сезону у Найробі. Ба більше, за результатами змагань у Кенії Ярослава увійшла до топ-10 стрибунок в історії за кількістю стрибків на 2 метри й вище.

Впродовж літнього сезону лідерка світового рейтингу жіночих стрибків у висоту виграла чемпіонат світу з легкої атлетики у Будапешті. «Золото» світової першості Магучіх здобула з результатом 2.01 метра.

У статусі чемпіонки світу Ярослава взяла участь у китайському етапі Діамантової ліги у Сямені, де виграла змагання зі стрибків у висоту з результатом 2.02 метра - повторенням найкращого результату сезону у світі. Завдяки цьому стрибку українка зрівнялася з німкенею Аріаною Фрідріх за числом стрибків на 2+ метри - обидві виконали по 40 стрибків.

Наступним стартом для Магучіх став передостанній етап сезону Діамантової ліги - Брюссель. Змагання у Бельгії українська стрибунка виграла з результатом 2.00 метри та вийшла на чисте дев'яте місце у рейтингу найкращих в історії спортсменок за кількістю стрибків на 2+ метри - тепер у Ярослави їх 41.

Вийшовши на дев'яте місце, Магучіх переслідуватиме у заліку стрибунок за числом успішних спроб на 2+ метри Єлену Слєсаренко. Українку наразі відділяють від росіянки три стрибки.

Топ-10 найкращих стрибунок в історії за кількістю стрибків на 2+ метри:

  1. Стефка Костадінова (Болгарія) - 195
  2. Бланка Влашич (Хорватія) - 166
  3. Марія Ласіцкене (росія) - 95
  4. Кайса Бергквіст (Швеція) - 70
  5. Гайке Генкель (Німеччина) - 64
  6. Анна Чічерова (росія) - 62
  7. Інга Бабакова (Україна) - 55
  8. Єлена Слєсаренко (росія) - 44
  9. Ярослава Магучіх (Україна) - 41
  10. Аріан Фрідріх (Німеччина) - 40

У списку топ-10 найкращих спортсменок за кількістю стрибків на 2+ метри Магучіх залишається єдиною спортсменкою, яка продовжує міжнародну кар'єру.

Дмитро Олійник Джерело: Суспільне Спорт
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 17 травня 2024, 11:20 6

Колишній нападник київського «Динамо» дав прогноз на бій українця проти Тайсона Ф'юрі

Коментарі