Перша перемога збірної України на чемпіонаті Європи

З рахунком 3:2 наші волейболісти завдали поразки команді Фінляндії

Сьогодні чоловіча збірна України з волейболу провела свій четвертий матч на чемпіонаті Європи у групі В. Її суперниками були волейболісти Фінляндії. Перед цим поєдинком українці посідали останнє 6 місце у групі, маючи у своєму активі лише 1 очко. У фінів було на два очки більше, але вони проводили свою останню гру в групі.

Стартовий склад нашої команди нічим не здивував. Зустріч розпочинали ті гравці, які на цьому турнірі, як правило, завжди виходили в основі - Семенюк, Синиця, Плотницький, Щуров, Тупчій, Ковальов та ліберо Бойко. А ось кольором ігрової форми наша команди явно змусила посміхнутися - у червоно-чорній формі ми її, якщо і бачили, то дуже рідко. Напевно, поміняли форму на фарт, напевно промайнуло в головах у вболівальників.

На перших хвилинах українці за традицією, яка вже тут встановилася, швидко повели в рахунку 4:1. Однак цього разу розвинути свій успіх одразу не вдалося. Суперники невдовзі вирівняли становище, після чого на майданчику точилася абсолютна рівна гра. Так тривало до рахунку 15:15, а потім Україна здобула чотири очки поспіль 19:15. Цей момент став ключовим у партії. Більше вже свого лідерства наша команда не віддала і виграла 25:23.

І другий сет збірна України розпочала з 4:1, але тепер вже наші хлопці не дали фінським волейболістам до себе наблизитися, а, навпаки, ще більше збільшили відрив 9:5, 13:8, 18:11. Віддавати таку партію вже не можна було, що підопічні Угіса Крастіньша зробили без особливих проблем 25:17.

А ось третю партію українці почали дуже погано і відразу опинилися в ролі наздоганяючих 0:5. Добре, що вдалося швидко скоротити відставання 4:5 та повернутися у гру. А за кілька хвилин на табло вже був рахунок нічийний 9:9. Рівна гра тривала протягом усього сету, а основні події відбулися наприкінці. Наші поступалися 21:23, але на подачі Олега Плотницького вдалося наздогнати суперників 23:23. І тут наш діагональний Василь Тупчій двічі поспіль уперся у блок - 23:25. Дуже прикро.

Після такої невдачі у третьої партії наставник українців поміняв зв'язуючого та замість Юрія Синиці на майданчик вийшов Сергій Євстратов. Але фіни вже розігралися. Протягом цього сета саме вони частіше були попереду, причому з перевагою у 2-3 очки. І вже зовсім прикро стало нашим вболівальникам, коли рахунок став 20:16 на користь Фінляндії. До честі збірної України, у такій ситуації вона зуміла дістати суперників 22:22, але знову в останньому розіграші, коли фіни мали сетбол, тепер вже Олег Плотницький пробив в аут - 24:26.

Отже, вдруге на турнірі Україна мала зіграти на тай-брейку. На зміну сторін команди пішли за рахунку 8:6 на користь нашої команди. Потім українці повели 14:10, але суперники скоротили відставання до 14:13. І все ж останнім блоком у цій грі підопічні Угіса Крастіньша здобули перемогу 15:13.

Склад збірної України у цій грі був таким: Юрій Семенюк (набрав 13 очок), Юрій Синиця (1), Олег Плотницький (20), Василь Тупчій (20), Ілля Ковальов (18), Владислав Щуров (7), Олександр Бойко (ліберо) - стартовий. На заміну виходили Євген Кісілюк (1), Віталій Кучер (0), Тимофій Полуян (0), Сергій Євстратов (1).

Чемпіонат Європи з волейболу. Чоловіки
Група В. Варна (Болгарія). 4 вересня
Україна - Фінляндія

3:2 (25:23, 25:17, 23:25, 24:26, 15:13)

УКРАЇНА - ФІНЛЯНДІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Тепер у збірної України стало 3 очки і вона, як і раніше, замикає турнірну таблицю. Завтра у вівторок 5 вересня у матчі Україна - Іспанія вирішиться головне питання групового етапу - чи зможе наша збірна вийти у плей-оф? Для цього їй треба обов'язково перемогти ще раз, або в трьох, або в чотирьох партіях.

КАЛЕНДАР І РЕЗУЛЬТАТИ МАТЧІВ ЧОЛОВІЧОГО ЧЕМПІОНАТУ ЄВРОПИ З ВОЛЕЙБОЛУ

Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 15 травня 2024, 08:01 0

14 травня «червоно-білі» поступилися «Вільярреалу» з рахунком 0:1 у поєдинку 36-го туру Ла Ліги

Коментарі