Віртуальні ставки як тренажер для новачків

Що таке віртуальні ставки і як вони працюють у світі беттінгу

Як правило, у світі ставок гравці ризикують своїми власними грошима. Але є й виняток, яким можуть користуватися новачки, щоб потренуватися, особливо не ризикуючи нічим. Це така опція, як "віртуальні ставки". Під ним розуміють вид беттінгу, коли учасник ставить віртуальні гроші. Їх ще називають у цій сфері "фантиками".

Звичайно ж, ця опція не приносить користі ні гравцеві, ні конторі. Але чому ж тоді на створення і підтримку цього напряму букмекер витрачає сили? Це стратегічний розрахунок, що чимось схожий на "риболовлю": важливо, щоб люди зацікавилися і ніби "заковтнули наживку". Хоча подається це під слушним "соусом" ознайомлення потенційних гравців, чи то взагалі зі змістом беттінгу, чи то з функціоналом власного сайту. З іншого боку, це вигідно і гравцеві-початківцю. Він, розпочинаючи роботу з конторою, завдяки віртуальному акаунту набирається досвіду (тобто набиває шишки), не ризикуючи реальними своїми грошима).

Важливий нюанс: ніколи не варто плутати 2 різні за змістом і близькі за назвою поняття. Віртуальні ставки - це зовсім не те саме, що ставки на віртуальний спорт. У першому випадку роблять парі на реальний спорт, але на "фантики". Другий же приклад - це коли на віртуальний, кіберспорт, ставлять, застосовуючи реальні, справжні гроші.

Далеко не всі букмекери, особливо російськомовні, займаються віртуальним рахунком. Щоб зрозуміти, чи є опція на сайті конкретної контори, потрібно шукати розділи типу "Демо-гра" або "Гостьовий вхід". Як варіант, можна знайти в Інтернеті тренажери гри на ставках, що дасть змогу загалом ознайомитися з функціоналом букмекерів і азам роботи з особистим рахунком. До речі, як правило, сума видається обмежена, і не вийде вправлятися дуже вже довго, експериментуючи з різними видами парі. Як правило, "фантиків" вистачає максимум на кілька днів.

Чи варто використовувати цю опцію? Новачкам - так, адже це гарний спосіб перевірити себе в такій новій сфері, як беттінг, водночас не ризикуючи грошима, адже все відбувається без вкладень реальних власних коштів. Але все ж варто пам'ятати, що навіть психологічно є величезна різниця між тим, коли ти прогнозуєш результат, нічим не ризикуючи, і розуміючи, що можна залишитися без не найменшої суми. Та й азарт виграти теж впливає на гравця, тож не варто переоцінювати ту роль, яку виконує такий оригінальний тренажер, як "віртуальні ставки".

Олександр Грінник Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хокей | 20 травня 2024, 10:00 2

Чемпіонат світу в елітному дивізіоні пройде в Чехії