Олександр БАБИЧ: «Зоря могла ризикнути»

Тренер – про виліт «Зорі» з Ліги Європи до Ліги конференцій

Український спеціаліст Олександр Бабич оцінив гру луганської «Зорі» зі «Славією» Прага (2:1) у матчі-відповіді плей-оф раунду кваліфікації Ліги Європи.

- «Славія» приїхала в гості до «Зорі» з настроєм, що, мовляв, все - ми вже пройшли і цю українську команду. Однак, «Зоря» зуміла забити хороші голи - по футбольному шалені м'ячі! Що цікаво, своєю грою «чорно-білі» мене абсолютно не здивували. Голи «Зорі» - абсолютно індивідуальні. Було помітно, як після такого повороту розгубилася «Славія». Логічно було б, якби луганчани після перерви перебудувалися, здивували би чехів іншою схемою, аби не дати їм шанс повторити щось з того, що було в Празі. Але «Зоря» нічого не змінила і суперник забив звичний для себе гол.

- Але рахунок 1:2 ще не був вироком для «Зорі», чи тоді все й закінчилося?
- Ні, звичайно. «Зоря» могла ризикнути. Взагалі, вважаю, що психологічно це був легкий для луганської команди поєдинок, адже вона в будь-якому випадку залишалася в єврокубках.

- Младен Бартулович після відходу від справ Ненада Лалатовича зміг щось змінити?
- Зміна тренера в «Зорі» в будь-якому випадку пішла на користь. Футболісти знали, що новий тренер вже слідкує за ними і оцінює, хто і на що здатний. Я хочу особливо виділити гру Турбаєвського - голкіпер «Зорі» часто виручав команду.

- На що ця «Зоря» може розраховувати в груповому турнірі Ліги конференцій?
- Якщо в стрій найближчим часом повернуться травмовані виконавці, той же Бутко, наприклад, то в Лізі конференцій можна спробувати набрати якісь бали. Однак, у мене все-таки є певні сумніви. Чи вистачить «Зорі» цього кадрового резерву на три турніри? Мені здається, що ні. Взагалі, це складне питання для всіх українських клубів.

Юрій Остроумов Джерело: Footboom
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 20 травня 2024, 07:25 12

Наставник «Реала» провів розмову з Андрієм Луніним