Сергій ПАЛКІН: «В Україні ми маємо нульові доходи. Вихід – продаж гравців»

Генеральний директор «Шахтаря» розповів про складну ситуацію із фінансами

Генеральний директор «Шахтаря» Сергій Палкін в інтерв'ю The Athletic розповів про складну ситуацію з фінансами для українських клубів, які майже позбавлені доходів усередині України і можуть заробляти лише у єврокубках та на продажу футболістів.

«Чесно кажучи, для українського футболу вона катастрофічна. Уболівальників не пускають на стадіони, тому ігри проходять за зачиненими дверима. У нас практично нульові доходи всередині України: спонсорська допомога, доходи від матчів, продаж квитків і телевізійних прав.

Єдиний вихід - продавати наших (українських) гравців за кордон (бо ФІФА запровадила постанову, згідно з якою іноземні гравці можуть в односторонньому порядку призупиняти свої контракти на час війни і переходити в клуби за межами України без трансферної виплати).

ФІФА вкрала в нас можливість продавати деяких гравців, і все. Три-чотири українські клуби беруть участь у єврокубках і можуть отримувати бонуси від участі в єврокубках.

І за рахунок цих бонусів вони можуть жити і більш-менш виживати. Але якщо ми говоримо про решту 12 клубів УПЛ, то ситуація катастрофічна. І ми з цією проблемою боремося самотужки», - сказав Палкін.

Іван Зінченко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 19 травня 2024, 21:57 11

Каталонці не зазнали проблем на виїзді

Коментарі