МИКИТИН: «Зоря має бути задоволена, що пропустила лише двічі»

У матчі Ліги Європи луганська «Зоря» програла у гостях празькій «Славії»

В першому поєдинку кваліфікації Q4 Ліги Європи луганська «Зоря» програла в гостях празькій «Славії» (0:2), яка в попередньому раунді змусила зійти з дистанції «Дніпро-1».

Колишній гравець «Зорі» Володимир Микитин в бесіді з кореспондентом Sport.ua розповів, чому луганчанам не вдалося зіграти на рівних з пражанами:

- Учора футболісти «Зорі» вже з перших хвилин виглядали якимись приреченими. Складалося враження, що вони вийшли на поле з однією метою: не програти. Така пасивна тактика рано чи пізно, але обов'язково дає збій. Наприкінці матчу господарі таки дотиснули знесилених гостей.

- На післяматчевій прес-конференції керманич «Славії» зазначав, що його підопічні повинні були вигравати з більшою перевагою в рахунку.

- З ним можна погодитися. За кількістю ударів у площину воріт, створеними гольовими моментами перевага була явно на боці пражан. Думаю, гості повинні бути задоволені, що уникли розгрому. За це їм слід, передусім, подякувати своєму воротарю Турбаєвському - єдиному, до кого серед луганчан немає претензій.

- Луганчанам не вдавалося користуватися своєю грізною «зброєю» - швидким переходом від оборони до наступу.

- Цьому є пояснення: господарі дорожили м'ячем, а при його втраті відразу ж застосовували високий пресинг. До такої інтенсивності «Зоря» виявилася не готовою. До того ж, «Славія» ефективно використовувала простір, вміло наступаючи флангами. Тому звитягу пражан слід визнати заслуженою.

- На ваш погляд, чи зуміє «Зоря» через тиждень налаштуватися й взяти реванш в незручного опонента?

- Рахунок 0:2 - не безнадійний. Але, на жаль, у вчорашньому матчі «Славія» виглядала явно сильнішою. Тому треба бути визнати, що лише якесь диво може допомогти «Зорі» пройти далі.

Микола Степанюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 16 травня 2024, 12:00 1

14–15 травня відбулися перенесені матчі 34-го туру чемпіонату Англії 2023/24