Руденко їде тестувати Джареда Андерсона. Шансів мало, але дати бій може

Американець – один з головних проспектів суперважкої ваги

26 серпня у Талсі, США, український супертяж Андрій Руденко (35-6, 21 КО) зустрінеться з американським проспектом Джаредом Андерсоном (15-0, 14 КО). Для українця цей бій - великий, хоч і шансів на перемогу у нього не так багато. А для Андерсона це друге протистояння проти українця в кар'єрі. Попереднє він закінчив страшенно успішно.

Андерсон - один з тих, кого називають майбутнім суперважкої ваги. Руденко - чергове ім'я, яке йому треба записати у рекорд.

Про майбутнє у боксі завжди говорять з обережністю. Тому що тут важко хоч щось прогнозувати. Ну от, скільки було «нових Мейвезерів»? Десятки. Той же Едріен Броунер - яскравий приклад. Хлопець навіть постійно знаходився біля Флойда якусь частину кар'єри, а у підсумку славиться не чемпіонствами у чотирьох дивізіонах, а тим, як витратив весь свій потенціал ні на що.

З надважкою вагою так само. Взагалі, очікувати хоч чогось від боксера будь-якої категорії складно. Тому що у професійному спорті багато що вирішує не тільки рівень підготовки, а й випадок. Травма може зруйнувати потенційно неймовірну кар'єру. Зіркова хвороба зруйнувала сотні таких кар'єр.

Тож до чергового «майбутнього» дивізіону завжди ставляться з обережністю. Джаред Андерсон - саме серед таких у надважкій вазі. Американець боксує з 2019 року, має за спиною Боба Арума та його Top Rank Promotions, п'ятнадцять разів переміг, чотирнадцять з них - нокаутом. І жодної поразки.

Ви скажете, що це круто. Або не скажете, тому що важливо, не скільки і як перемагали суперників, а хто це такі були. І будете праві. От над питанням, хто ж це такі, Андерсон та його команда почали працювати не так давно. У 2021 році американець прибив на той момент непереможного росіянина Владіміра Терешкіна - вже у другому раунді.

Після того був українець - Олександр Тесленко. В українця теж геть не склалось. Андерсон нокаутував його у другому раунді в одній з перших акцентованих атак. Наступного, 2022-го, року, Джаред зустрівся з доволі хорошим Джеррі Фостером. Для розуміння, ця людина боксувала внічию з Чжаном Чжилеєм та Майклом Хантером. Андерсон нокаутував його так само - за два раунди.

Але головна на цей момент перевірка сталась у 2023 році. Джаред зустрівся з Чарльзом Мартіном. Колись страшенно перспективний, але досі і досвідчений, і незручний 37-річний американець був призваний показати усім, хто такий зараз цей Андерсон. Показав. Зараз він 23-річний проспект, якому ще багато чому треба навчитись, але який вже зараз готовий перемагати і таких опонентів.

Мартін не злякався ударної сили молодого суперника. Влаштовував тому проблеми у розмінах і взагалі змушував працювати та думати. Так, Джаред переміг рішенням суддів, до якого не може бути запитань. Але нарешті був протестований краще, ніж раніше.

Звісно, такі легкі перемоги перед цим - не проблема суперників. Той же Тесленко міг би протестувати американця сильніше, якби Андерсон не виявився настільки потужним. Просто він дійсно має силу, розум та доволі хорошу американську базу. І його дуже розумно ведуть.

От зараз Джаред отримує суперника, який гірший за попереднього. Щоб знову показати свою силу та крутість. Але і не геть ноунейма, адже при хорошій підготовці, Руденко може спробувати нав'язати фавориту хороший бій своїм терпінням та вмінням.

Хто фаворит?

Безумовно американець і з запасом. Було б дивно, якби букмекери бачили шанси хоча б приблизно рівними.

Давайте про українця. Він - невеликий супертяж. Можливо, раніше це звучало б і смішно, але зараз його 184 см зросту нікого не чарують. Особливо на фоні 193 см в Андерсона.

При цьому, Руденко - типово міцний віковий боксер. В 39 у нього всього одна дострокова поразка з п'яти - у 2021 році він натерпівся від Владислава Сіренка на вечорі боксу у Броварах і рефері зупинив протистояння.

Що вміє Андрій? Непогано боксує від джебу, комбінує. Нічого особливого, але упевнено та добре. Того ж Констянтина Довбищенка перебоксував. А з Чжаном Чжилеєм протримався весь бій, програвши одноголосним рішенням суддів. Джозеф Джойс не протримався, а він - так.

Ще Руденко програвав Х'юї Ф'юрі, Лукасу Брауну та Агіту Кабаєлу. А нокаутував, і то умовно, його лише Сіренко, так. Так що з трималкою в українця все добре. Ймовірно, це був один з головних показників для вибору суперника для Андерсона. Міцний, досвідчений і з хорошою головою. Щоб не валився з першого ж удару.

Проте, чи звалиться Андрій, ми побачимо вже у ринзі. У 39 років після такої кількості поєдинків проти справжнього молодого нокаутера - може бути занадто важко одразу.

Можна бути певним - Андерсон часу не гаятиме. Він, як завжди, спробує вимкнути опонента, а там, як вийде. Його можна зупинити. Чітка робота назустріч, міцна голова, точність, агресивність. Все це може стати стопом для американця.

Так що на цікавість протистояння напряму вплине форма українця. Якщо триматиме і контратакуватиме, буде цікаво усім. Якщо ні, ризикує додатись до хайлайту падінь суперників Андерсона. Другого точно не хотілось би.

Лев Кравців Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 12 травня 2024, 08:37 2

В австралійському Перті український боксер виборов титул чемпіона світу IBF

Коментарі