Мудрик не використав шанс, перший пропущений гол Луніна, помилки Забарного

Блогер Sport.ua Сергій Тищенко розповідає, як українці проявили себе у провідних чемпіонатах

На вихідних відбувся тур у всіх топ-5 чемпіонатах Європи. Підбиваємо підсумки для наших співвітчизників із топ-ліг.

Лунін пропустив швидкий гол

Мадридський «Реал» здобув другу перемогу поспіль на старті Ла Ліги. «Вершкові» в гостях здобули вольову перемогу над «Альмерією» - 3:1. Господарі забили швидкий гол, але не змогли стримати іменитого суперника. У першому таймі «Реал» зрівняв рахунок, а після перерви забив ще два м'ячі.

Попри трансфер голкіпера «Челсі» Кепи Аррісабалаги, у воротах «Реала» зайняв місце Андрій Лунін. Воротар збірної України пропустив уже на 3-й хвилині матчу. Серхіо Аррібас не залишив шансів Луніну ударом головою із близької відстані. Іспанський форвард пробив під опорну ногу воротаря. Жодної провини Андрія у пропущеному м'ячі немає. Захист «Реала» відверто недопрацював, залишивши гравця суперників неприкритим біля власних воріт.

Загалом, Лунін провів сильний матч. Вдало грав на виходах, справлявся із дальніми ударами суперників. Не припустився навіть маленьких помарок під час матчу. Не було враження, що у воротах «Реала» грає запасний воротар.

«Реал» має 6 очок у двох матчах та очолює таблицю Ла Ліги.

Полювання на Циганкова та вихід на заміну Довбика

«Жирона» не мала ніяких проблем у домашньому матчі проти «Хетафе» - 3:0.

Каталонці забили швидкий гол на початку матчу. Після перерви зняли всі питання про переможця поєдинку.

Віктор Циганков вийшов устартовому складі та провів на полі весь матч на позиції правого півзахисника. Лідер «Жирони» мав серйозну опіку від суперників. Українцю діставалося не тільки по ногах, але і по обличчю. Півзахисник збірної України міг розраховувати на другий асист у сезоні. Циганков скористався помилкою воротаря «Хетафе» Давида Сорії та відразу віддав розрізний пас на Анхеля Ерреру. Однак гол венесуельця скасували через офсайд. Українець трохи запізнився із пасом.

Артем Довбик з'явився на полі в середині другого тайму замість автора дубля Крістіана Стуані. Вже у доданий до основного час український нападник мав шанс забити у другому поспіль матчі за «Жирону», але «Хетафе» виручив воротар. Скоріше, Артем влучив у Сорію.

Каталонці із чотирма очками ділять 4-7 місця у турнірній таблиці чемпіонату Іспанії.

Результативні помилки Забарного

«Борнмут» в гостях поступився «Ліверпулю» - 1:3. Гості змогли забити швидкий гол, але потім пропустили три м'ячі. Останні понад пів години грали у більшості після вилучення Алексіса МакАллістера.

Getty Images/Global Images Ukraine. Ілля Забарний проти Луїса Діаса (праворуч)

Ілля Забарний вийшов у стартовому складі та провів повний матч в центрі захисту. Гра українського захисника була зовсім непереконливою, як і вся оборона «Борнмута». Спочатку Забарний програв верхову дуель Вірджилу ван Дейку після кутового. Гостей від голу врятувала поперечка. Потім не зміг заблокувати простріл Діогу Жоти, який завершився голом Луїса Діаса. У другому таймі «проспав» вищезгаданого Жоту під час добивання. Гол португальця фактично поховав шанси «Борнмута» на здобуття очок. З позитиву - тільки заблокований удар Жоти з близької відстані, який мав усі шанси стати гольовим.

Команда Забарного у двох матчах набрала 1 очко та посідає чотирнадцяте місце у турнірній таблиці АПЛ.

Мудрик не скористався шансом

«Челсі» на «Вемблі» поступився «Вест Хему». У першому таймі команди обмінялися забитими голами. На початку другого тайму «молотобійці» вийшли вперед, а вже в доданий до матчу час забили третій гол. З 67-ї хвилини «Вест Хем» грав у меншості.

Михайло Мудрик розпочав матч на лаві запасних. Українець з'явився на полі у перерві замість Карні Чуквуемека, який зазнав пошкодження. Вінгер збірної України намагався бути активним - багато працював без м'яча, діяв у пресингу, але ефективність креативних дій була низькою. Бракувало взаємодії з партнерами. Одного разу вдалося продемонструвати свої швидкісні якості, але на простріл українця ніхто не відгукнувся. Двічі пробивав по воротах, але в обох випадках дуже далеко від цілі.

«Аристократи» з одним очком в активі посідають п'ятнадцяте місце в АПЛ.

Повернення після травми Зінченка

Getty Images/Global Images Ukraine. Олександр Зінченко

«Арсенал» здобув мінімальну перемогу в гостях над «Крістал Пелас» - 1:0.

Долю поєдинку вирішив єдиний забитий гол. На початку другого тайму Мартін Едегор реалізував пенальті.

Олександр Зінченко відновився від травми та потрапив до заявки на гру. Українець з'явився на полі тільки на останніх хвилинах основного часу матчу. Хоча на 67-й хвилині вилучення отримав лівий захисник «канонірів» Такехіро Томіясу. За відведений час Зінченко нічим не запам'ятався на полі.

«Арсенал» разом із «Манчестер Сіті» та «Брайтоном» має по 2 перемоги та знаходиться серед лідерів АПЛ.

Маліновський не потрапив до заявки Дженоа

Віталій Миколенко просидів весь матч на лаві запасних проти «Астон Вілли». «Іриски» в гостях поступилися - 0:4.

Руслан Маліновський не потрапив до заявки «Дженоа» на матч проти «Фіорентини». «Грифони» вдома розгромно поступилися - 1:4.

Едуард Соболь не встиг відновитися від травми до матчу проти «Монако». «Страсбург» розгромно поступився - 0:3.

Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 17 травня 2024, 06:31 7

Бій за титул абсолютного чемпіона світу відбудеться в Ер-Ріяді (Саудівська Аравія)

Коментарі