Журналіст: «Динамо зараз – це скромний провінційний клуб»

Український коментатор підписав вирок киянам

Український журналіст Віктор Вацко піддав критиці керівництво київського «Динамо», яке не може прийняти нові футбольні реалії та продовжує жити минулим.

У неділю, 20 серпня, «Динамо» в 2-му туру УПЛ поступилося «Чорноморцю» (2:3).

Журналіст висловився з приводу кризи в київському клубі, власником якого є Ігор Суркіс:

«Динамо» 10 років тому грало на рівних у Лізі чемпіонів? Так за цей час багато що змінилося. В Україні за останні півтора року все змінилося кардинально та в катастрофічно гірший бік.

10 років тому у «Динамо» річний бюджет був 100 млн доларів, може 120-130, а футболісти коштували в рази дешевше, ніж зараз. Тоді до киян хотіли їхати гравці з закордону: бюджет, зарплата, Ліга чемпіонів».

Журналіст назвав сучасний скромний бюджет «Динамо» та дав визначення київському клубу:

«Зараз бюджет клубу це 20-25 млн доларів. Команда не може придбати нормального футболіста на проблемну позицію. Центрфорварда п'ять років шукали, так і не знайшли, свій Ванат виріс. Захисника купити не можуть.

«Динамо» зараз - як і кожний клуб України - це скромно, провінційно за європейськими мірками, давайте дивитися правді в очі».

Також журналіст розповів за рахунок чого киянам можна вибратися з кризи:

«Ключем до успіху такого клубу має стати якісно вибудована система клубної роботи. Якісний професійний менеджмент, а не кум, брат, сват. Якісна селекційна робота, якісна робота дитячої академії, правильна робота на трансферному ринку».

Головною проблемою Вацко вважає небажання керівництва клубу прийняти нові реалії:

«Проблема в тому, що в «Динамо» цього немає. Власники клубу звикли жити за стандартами гранда з необмеженими за українськими мірками фінансовими можливостями, з колосальним політичним впливом у кабінетах футбольної влади.

Вони не можуть перебудувати себе, перебудувати клуб, який зараз вже дуже далеко не гранд», - сказав журналіст.

Дмитро Олійник Джерело: YouTube
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 18 травня 2024, 01:17 5

Вагу Усика випадково оголосили на 10 фунтів більшою, ніж насправді

Коментарі