Поразки Динамо та Дніпра-1, відставка Кучера, шалена нічия Шахтаря

Найцікавіші події четвертого туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

Дебютну перемогу в новому сезоні здобула «Ворскла», яка мінімально здолала на виїзді «Верес». Першу перемогу в нинішньому чемпіонаті вистраждав і «Металіст-1925», який переграв «Минай». А ось «Рух» після трьох перемог поспіль уперше втратив очки: львів'яни зіграли внічию з «Колосом». В одному із центральних поєдинків туру «Зоря» зіграла у «суху» нічию з «Олександрією». Наші єврокубкові бійці - «Дніпро-1» та «Динамо» - синхронно поступилися - «Оболоні» та «Чорноморцю» відповідно.

Після матчу в Ужгороді наставник дніпрян Кучер подав у відставку. «Шахтар» вів у грі з «Кривбасом» у два м'ячі, але у підсумку - бойова (з трьома вилученнями) нічия 3:3.

Дербі туру

Вчорашні першолігові, а нині представники елітного дивізіону - ЛНЗ та «Полісся» - влаштували дебютні розбірки у рамках УПЛ.

Востаннє суперники грали у першій лізі менше трьох місяців тому. З того часу витекло зовсім небагато води, проте склади обох команд змінилися кардинально: від колишніх залишилося лише сім «старих» гравців.

Господарі поступилися 1:2, хоч і мали чисельну перевагу протягом майже всього другого тайму.

Почин туру

Перший матч у футболці «Полісся» провів молодий бразильський форвард Аріельсон. І одразу ж - результативний. 18-річний нападник відзначився забитим м'ячем: хорошим ударом здалеку у нижній кут воріт.

Курйоз туру

Комічний, а якщо інтерпретувати з погляду «Ворскли» - трагікомічний - гол забив «Верес» у матчі з полтавцями. Що називається, гол із нічого. Наочна ілюстрація, як не можна проводити удар від воріт.

Захисник Чеснаков вирішив не вибивати м'яча подалі від воріт, а віддав голкіперу. Ісенко чомусь запанікував і відпасував на Павлюка, який під пресингом зарядив по своїх воротах. Але влучив у форварда «Вереса» Марусича. Далі м'яч знову опинився у Павлюка, котрий знову відпасував на Чеснакова. Той не зміг як слід прийняти м'яч, і щоб не було кутового удару, Ісенко спробував винести м'яч подалі. Але поцілив у Чеснакова. А від капітана ворсклян футбольний снаряд прилетів до півзахисника «Вереса» Шарая, який і відправив його в сітку воріт. Ржу не можу.

Джокер туру

На 68-й хвилині матчу «Металіст-1925» - «Минай» у складі харківської команди відбулася заміна: замість Юсова на поле вийшов Дмитренко. А вже за три хвилини Владислав зумів розпечатати ворота Бандури, успішно зігравши на добиванні. Є перша перемога «Металіста-1925» у сезоні.

«Близнюки» туру

Дуже схожими забитими м'ячами обмінялися футболісти «Руха» та «Колоса». Різниця лише в тому, що гості забили з гри, а господарі - зі стандарту. В іншому - все дуже схоже: довга та точна верхова передача, провал захисту, і точний удар головою (Цуріков та Слюбик) під поперечину.

Вболівальник туру

Матч «Зорі» та «Олександрії» відвідав головний тренер збірної України Сергій Ребров. У присутності Сергія Станіславовича команди видали закритий та обережний футбол. Цікаво, чи візьме когось із футболістів після цієї гри наставник «синьо-жовтих» на «олівець»?

Наприкінці матчу «Зоря» - «Олександрія» відбулася сутичка асистентів головних тренерів - Бартуловича (помічник наставника луганців Лалатовича) та Єзерського («права рука» тренера олександрійців Ротаня). Підсумком конфлікту стала жовта картка Єзерського.

Характер туру

«Дніпро-1» першим відкрив рахунок у матчі проти «Оболоні» - з одинадцятиметрової позначки на початку першого тайму відзначився Піхальонок. Але у другій частині поєдинку номінальні гості помітно активізувалися. І спочатку зрівняли рахунок - зусиллями Таранухи, а потім вирвали перемогу наприкінці зустрічі. Переможний гол на рахунку Краснопіра.

Відставка туру

Після поразки від «Оболоні» головний тренер «Дніпра-1» Олександр Кучер подав у відставку. Офіційний сайт дніпровського клубу цитує слова фахівця: «Я йду у відставку разом із тренерським штабом. Провину за незадовільні результати в останніх матчах беру на себе».

Спека туру

Матч «Дніпро-1» - «Оболонь» проходив в аномальних футбольних умовах - в Ужгороді стояла нестерпна спека. Під час матчу стало зле одному з операторів телетрансляції: він знепритомнів. Чоловіку було вчасно надано медичну допомогу.

Перемога туру

Поєдинки за участю «Чорноморця» та «Динамо» останнім часом відбуваються в цікавій та інтригуючій боротьбі. Не став винятком і нинішній матч. «Динамо» виглядало втомленим після складного єврокубкового матчу проти «Аріса», але водночас треба віддати належне й одеситам, які намагалися не підлаштовуватися під опонента, а грати у свою гру. І в певному сенсі їм це вдалося.

Саме «Чорноморець» першим відкрив рахунок. «Чорноморець» першим забив і другий гол після того, як кияни рахунок зрівняли. А переможний м'яч підопічні Григорчука провели вже у компенсований час.

Слова туру

Після поразки від «Чорноморця» головний тренер «Динамо» Мірча Луческу не приховував свого розчарування: «Найважчими були помилки, яких ми самі припустилися. Вибачте за емоції, я дуже злий зараз після матчу… Важко було переїжджати з Бухареста до Одеси, важко грати через два дні на третій, але це не виправдання - ми мали перемагати сьогодні».

Матч туру

Бомбезний поєдинок видали «Кривбас» та «Шахтар»: шість забитих м'ячів та підсумкова нічия. Хоча спочатку здавалося, що «гірники» здобудуть просту перемогу: на початку першого тайму вони вели з перевагою в два м'ячі. Відзначилися Кащук та Криськів. Але потім Хомченовський один м'яч відіграв. І понеслося.

Наприкінці першого тайму Криськів забив третій гол (і свій другий), за кілька хвилин господарі знову скоротили відставання в рахунку (Кожушко).

У другій половині зустрічі було забито лише один м'яч - за «Кривбас» відзначився Безкоровайний. Але подій на футбольному полі вистачало: було показано одразу три червоні картки: дві донеччанам (Бондаренко, Чигринський), одну «Кривбасу» (Хомченовський).

Загалом, дуже веселою та багатою на події вийшла гра.

Символічна збірна туру

Валерій Василенко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 09 травня 2024, 20:46 0

Ікер вважає, що проти «Боруссії» має зіграти саме український воротар

Коментарі