Дмитро ЧИГРИНСЬКИЙ: «Український футбол втратив у якості»

Захисник «Шахтаря» – про матч проти «Олександрії»

14 серпня відбувся матч 3-го туру УПЛ 2023/34 між клубами «Шахтар» та «Олександрія». Гра завершилась із рахунком 2:1 на користь донецької команди.

Після завершення поєдинку захисник «гірників» Дмитро Чигринський поділився думками про гру:

- Дмитре, як оцінюєш свій перший матч після повернення до «Шахтаря»?

- Важко сказати. Вважаю, найголовніше - ми виграли. Непросто було, але я орієнтуюсь тільки на результати команди, тому три бали - головний підсумок матчу.

- Майже дев'ять років минуло відтоді, як ти пішов з УПЛ. Відчув сьогодні, як саме змінився чемпіонат?

- Зміни є, звичайно. По-перше, будемо відверті, через те, що Україна перебуває у стані війни, то у якості футбол втратив, чимало гравців, і це стосується всіх клубів, залишили команди. Але молодь отримала шанс, і я б сказав, що футбол став більш інтенсивним. Це не по сьогоднішній грі, а в цілому. Повторюсь, у якості десь втратив, але це питання часу. Гадаю, цей чемпіонат, порівняно з попереднім, буде вже трошки вищим за рівнем. Ось це основна відмінність, на мою думку.

- Ти згадав, що дуже багато молоді в команді. Уже зараз почуваєшся лідером?

- Та ні. Молодь теж добре мотивує, бо футбол зараз такий, що на одному досвіді особливо не пограєш. І в тому, що стосується фізичних вимог та інтенсивності, я не маю права відставати від молодих. Тому вони мене підштовхують, а можливо, і щось у мене переймають. Це такий симбіоз, двосторонній процес.

Данііл Агарков Джерело: ФК Шахтар Донецьк
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 17 травня 2024, 21:35 46

Організатори грубо помилилися на 10 фунтів, оголошуючи вагу Усика

Коментарі