Криза другого тайму. Шахтар утримав перемогу над Олександрією

Команда Патріка ван Леувена знову ледь не стала жертвою повільного футболу після перерви

Майже два тижні тому «Шахтар» провів попередній матч української першості, несподівано втративши очки у протистоянні з «Вересом». Потім «гірники» мали товариський поєдинок з «Тоттенхемом», який став останнім у кар'єрі Андрія Пятова. У 3-му турі УПЛ календар звів донецький клуб із незручним суперником. Минулого чемпіонату «гірники» так і не зуміли обіграти «Олександрію»: суперники двічі зіграли внічию. Зазначимо появу у стартовому складі «Шахтаря» Дмитра Чигринського, який не грав у УПЛ із 2016 року. Олександрійці впевнено розпочали новий чемпіонат: команда Руслана Ротаня з мінімальним рахунком обіграла «Кривбас» та «Металіст 1925».

Перший гострий момент у матчі відбувся вже на 3-й хвилині. Криськів бив із гострого кута, і Шевченко зіграв надійно у цьому епізоді. «Гірники» продовжили активно грати в атаку, швидко досягнувши успіху. Гочолеішвілі з правого флангу навісив на дальню штангу точно на голову Сікану, який пробив у протихід голкіперу.

Олександрійці, пропустивши швидкий гол, заграли агресивніше. Вони почали більше контролювати м'яч, пресингуючи футболістів «Шахтаря». Підопічні ван Леувена були проти такого розвитку подій, грамотно обороняючись і перекриваючи вільні зони на своїй половині поля. При цьому «гірники» за найменшої нагоди вибігали в контратаки. Першу загрозу воротам донецького клубу було зафіксовано після навісу зі штрафного, коли після удару Кулакова м'яч пролетів поруч зі штангою.

У середині першого тайму «гірники» знову заволоділи перевагою, що призвела до ще одного результативного удару. Гочолеішвілі перехопив м'яч після поперечної передачі Логінова на половині поля «Олександрії» і зробив навіс, який точним ударом головою замкнув Траоре. І знову ситуація повторилася. «Гірники» віддали територію суперникам, чекаючи на моменти для проведення швидких контратак. А в олександрійців конструктивна гра особливо не клеїлася, хоч у деяких моментах активний пресинг «жовто-чорних» і завдавав дискомфорту гравцям оборонної лінії «Шахтаря».

На початку другого тайму гості продовжили активно йти у пресинг. Команди обмінювалися позиційними атаками, причому у «Шахтаря» вони виглядали перспективнішими. І все ж, олександрійці незабаром після відновлення гри зуміли відіграти один гол. Шулянський навісив від лівого кута штрафного майданчика, і Скорко, який зіграв на випередження, головою переправив м'яч у ворота.

На хвилі успіху гості заволоділи територіальною перевагою, посиливши тиск на штрафний майданчик донецького клубу. Моментів біля воріт «Шахтаря» довгий час не виникало, а наприкінці поєдинку олександрійці ледь не вирвали нічию. Після навісу Калитвинцева Смирний головою бив під поперечину, і Різник врятував свою команду. Перед фінальним свистком поставити крапку в матчі міг Келсі, який із гострого кута не пробив Шевченка.

«Шахтар» здобув непросту перемогу і в наступному турі зіграє гостьовий поєдинок проти «Кривбаса». «Олександрія» майбутньої п'ятниці зустрінеться із «Зорею».

Наші оцінки:

«Шахтар» (заміни): Келсі - 5,5, В'юнник - 5,5, Козік - 6,0, Невертон - б/о, Кастільйо - б/о.

«Олександрія» (заміни): Скорко - 6,5, Ковалець - 6,0, Джевані - 5,5, Погорілий - б/о, Мартинюк - б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 3-й тур.

«Шахтар» - «Олександрія» - 2:1

Сікан, 7, Траоре, 31 - Скорко, 60

В'юнник, 70, Матвієнко, 85 - Копина, 45, Скорко, 66, Калітвінцев, 87, Мартинюк, 90+2

«Шахтар»: Різник - Топалов, Матвієнко, Чигринський (Козік, 74), Гочолеішвілі - Назарина, Очеретько - Сікан (В'юнник, 46), Криськів (Кастільйо, 89), Зубков (Невертон, 82) - Траоре (Келсі, 46).

«Олександрія»: Шевченко - Копина (Мартинюк, 81), Логінов, Бабогло, Смирний - Ващенко (Погорілий, 82) - Шулянський (Джевані, 72), Калюжний (Скорко, 46), Плакса (Ковалець, 62), Калітвінцев - Кулаков.

Арбітр: Денис Шурман (Київська обл.).

Стадіон: «Лівий берег» (Київ).

Удари (у площину): 13 (6) - 11 (5)
Кутові: 6 - 5
Офсайди: 2 - 2.

ШАХТАР - ОЛЕКСАНДРІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 30°C

Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 09 травня 2024, 07:18 6

Мадридський клуб обіграв мюнхенців та вийшов у фінал Ліги чемпіонів 2023/24

Коментарі