Почому підписка? Динамо, Дніпро-1, Зоря можуть приєднатися до телепулу

Діапазон цін за перегляд матчів УПЛ складатиме від 50 до 100 грн на місяць

Клуби «Динамо», «Дніпро-1», «Зоря» можуть приєднатися до телепулу, інформує KDK. У повідомленні джерела йдеться про новини щодо телетрансляціій УПЛ:

11 клубів змінюють платну модель. Коли клуби погодились піти під крило MEGOGO, планувалось, що восени телепул буде продаватись по системі pay-tv - ОТТ-платформи заплатять клубам якісь невеликі кошти за не ексклюзивні телеправа і спробують заробити на тому, що завдяки трансляціям УПЛ більше людей оформлять підписку на їхню платформу (або ж ціна на підписку зросте).

Але клуби хочуть все-таки повернутись до початкової ідеї pay-per-view - коли за трансляції платить глядач напряму. Тобто ОТТ-платформи не будуть платити за телеправа, зроблять окремий від загальної підписки на платформу розділ УПЛ, за який глядачу потрібно буде доплачувати, і будуть отримувати свій дохід у вигляді комісії (до 30%).

Така сама система планується на ютубі - канал, на якому трансляції будуть доступні за системою спонсорства. Враховуючи, що це вже зробив Рух (тільки з безкоштовним доступом), отримаємо одразу два канали УПЛ-ТБ на ютубі.

Скільки це коштуватиме і чи принесе прибуток клубам. Питання ціни підписки все ще обговорюється. Діапазон - 50-100 грн на місяць. В планах різні пакети - місячна підписка, на сезон і на одну гру. 1-2 матчі в турі будуть транслюватись у відкритому доступі, тобто безкоштовно.

Але є великі сумніви, що ця система принесе прибуток вже цього сезону. Клуби планують залучити 50 тисяч підписників. Навіть якщо рахувати по 75 грн з кожного глядача щомісяця (що вже дуже оптимістично), третину доведеться віддати ОТТ. Виходить приблизно 24 млн грн доходу за сезон. Тоді як витрати на продакшн - майже вдвічі більші, близько 45 млн грн. Можливо, вдасться покрити дефіцит завдяки рекламодавцям, але це ще не факт.

Втім, система pay-tv теж не гарантувала прибутків, і вона дає платформам можливість диктувати свої умови. Pay-per-view - більш перспективна система для клубів. Грубо кажучи, чим цікавіший продукт вони будуть створювати на полі, тим більше зароблятимуть в майбутньому.

Ходять чутки, що 3 клуби (Динамо, Дніпро-1, Зоря) розглядають варіант приєднатись до телепулу вже цього року. Є підтвердження цієї інформації з кількох джерел. Пристрасті наче вщухли - і оточення Коломойського вже не підозрює, що це проект Шахтаря. Якщо це станеться, всі розрахунки по телепулу набудуть абсолютно інших, куди більш оптимістичних значень. Та й Руху з Минаєм не буде сенсу залишатись осторонь.

Микола Степанюк Джерело: KDK
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 23 травня 2024, 08:26 12

Іван абсолютно нічого не показав і програв Батиржану Джукембаєву технічним нокаутом

Коментарі