Ігор КИСЛОВ: «Порадив би Ворсклі не грати в Горі від оборони»

Колишній гравець полтавської команди – про другу гру з «Ділою» у кваліфікації ЛК

Сьогодні, 3 серпня, футболісти полтавської «Ворскли» у матчі-відповіді кваліфікаційного раунду Ліги конференцій поміряються силами в грузинському місті Горі з «Ділою». Нагадаємо, тиждень тому в польському Тихи підопічні Віктора Скрипника вирвали у суперника перемогу з рахунком 2:1.

В розмові з кореспондентом Sport.ua колишній нападник «Ворскли» Ігор Кислов поділився враженнями від першого протистояння цих клубів та оцінив шанси полтавчан у сьогоднішньому матчі в Грузії.

- Думаю, що в Тихи справедливішим був би нічийний підсумок, - зазначив Ігор Кислов. - Все ж, тривалий час умови диктувала «Діла». Але слід віддати належне футболістам «Ворскли», які після пропущеного голу додали обертів і не тільки вирівняли становище, а й в компенсований час схилили шальки терезів на свій бік.

- Що сподобалося і не сподобалося вам в діях «Ворскли» в Тихи?

- Необхідно похвалити хлопців за проявлений характер, за те, що пропустивши гол, не збилися на примітивний навал, а методично розхитували оборонні редути грузинів і таки знайшли найкоротший шлях до їхніх воріт.

Що не сподобалося? Занадто багато часу полтавчани провели в захисті. Втім, можливо такою була установка на гру, передусім, не пропустити, а в контрвипаді-забити. Але з цього нічого не вийшло. І тільки, коли взяли м'яч під контроль, то в позиційному наступі довели свою силу.

- Перед початком сезону «Ворсклу» залишили провідні виконавці - Сефері та Кравець. Це серйозні втрати?

- Так. Це універсальні гравці, які можуть ефективно діяти на кількох позиціях. Щоб знайти їм рівноцінну заміну, потрібен час і кошти.

- Після відходу Сефері тепер атакуючий потенціал «Ворскли» залежить від вправності Степанюка, який останнім часом не діяв на вістрі наступу.

- Нічого страшного, Руслан-досвідчений нападник і, переконаний, він швидко відновить старі навички і впорається з роллю, як то кажуть, наконечника.

- Як ви в відсотках оцінюєте шанси «Ворскли» в матчі-відповіді?

- 60 на 40 на користь полтавчан. Все ж, як на мене, рівень підготовки підопічних Віктора Скрипника-вищий. Тільки порадив би полтавчанам не грати так, як до пропущеного голу в Тихи. Навпаки, треба зі старту запропонувати господарям високий темп й постаратися забити швидкий гол. А вже потім, коли грузини кинуть в наступ великі сили, аби відігратися, впіймати їх на разючій контратаці. «Діла» не справляє враження непрохідного опонента.

Юрій Остроумов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 19 травня 2024, 13:45 2

Гірники вже чемпіони. Дніпровським футболістам ще треба боротися за 4 місце