Ворскла – Діла. Прогноз і анонс на матч Ліги конференцій

Команда Віктора Скрипника розпочинає новий сезон у Польщі

Свій перший офіційний матч у новому клубного сезоні «Ворскла» проведе в єврокубках. У четвер, 27 липня команда Віктора Скрипника в польському місті Тихи проведе формально домашній поєдинок другого раунду кваліфікації Ліги конференцій проти грузинської «Діли». Стартовий свисток болгарського Рефері Ніколи Попова пролунає о 20:30 за Києвом.

Переможець у цій парі в третьому раунді кваліфікації зіграє з найсильнішим у протистоянні між кіпрським АПОЕЛом і сербською «Войводіною».

Ворскла

Перед стартом минулого сезону від «Ворскли» чекали дуже багато чого, навіть боротьби за медалі в УПЛ. Під такі завдання був запрошений один із найкращих вітчизняних тренерів - Віктор Скрипник. Однак виправдати очікування у «Ворскли» не вдавалося. Полтавчани жахливо дебютували (лише 1 очко в 4 стартових матчах), і довгий час бовталися в нижній частині турнірної таблиці.

По ходу сезону на «Ворсклу» чекало суттєве скорочення бюджету, і тоді здавалося, що єврокубкові амбіції доведеться відкласти до більш вдалих часів. Однак, всупереч логіці, у весняній частині сезону команда Скрипника додала, і буквально на фінішній стрічці вирвала путівку в Лігу конференцій. Хоча, будемо відверті, це скоріше не заслуга «Ворскли», а провал «Олександрії», яка втратила дуже комфортну перевагу в турнірній таблиці.

За літнє міжсезоння «Ворскла» точно не стала сильнішою. На статус вагомого підсилення може претендувати хіба що ганський захисник Наджиб Якубу, який повернувся з оренди у фінському «Ільвесі». Натомість втрати відчутні - основного захисника Василя Кравця продано до «Дніпра-1», а лідера атак команди Таулянта Сефері, третього бомбардира УПЛ минулого сезону, було віддано в оренду до «Бані Яс» з ОАЕ. Також команду залишили бразилець Марлісон і досвідчені Сергій Яворський та Денис Олійник. Загалом склад «Ворскли» зараз укомплектований далеко не оптимально, і вибір у Скрипника залишає бажати кращого.

Діла

«Діла» отримала право брати участь у Лізі конференцій завдяки третьому місцю в чемпіонаті Грузії 2022 року (місцева першість розігрується за системою весна - осінь). У першому раунді кваліфікації «Діла» з мінімальною перевагою переграла словацьку «Дунайську Стреду» - 1:2, 2:0.

У чемпіонаті Грузії 2023 року «Діла» поки що посідає п'яте місце, але відстає від третьої позиції лише на три очки, при тому, що від шостого рядка відірвалася аж на 10 балів. У суперника «Ворскли» сезон у самому розпалі, що дає грузинам очевидну перевагу в ігровому тонусі.

Очолює «Ділу» не чужа для українського футболу людина - Андрій Демченко. Він працює з командою з 2021 року, до цього в його тренерській біографії були рівненський «Верес» і «Металіст 1925».

Прогноз на протистояння

Букмекери вважають «Ворсклу» фаворитом і першого матчу, і протистояння загалом. Але фактор ігрового тонусу, а також ослаблення складу «Ворскли» під час літнього трансферного вікна змушують нас бути обережними. Наша ставка - 1Х, коефіцієнт - 1,22.

Орієнтовні склади:

«Ворскла»: Ісенко, Пердута, Чеснаков, Бацула, Павлюк, Челядін, Юрченко, Скляр, Нестеренко, Кане, Степанюк

«Діла»: Кучеренко, Вандерсон, Тевзадзе, Дзоценідзе, Чітейшвілі, Парулава, Сантос, Жан Віктор, Гейл, Ковталюк, Гоміс

27 липня, четвер

«Ворскла» - «Діла»
Тихи. Стадіон «Tychy City Stadium». 20:30
Арбітр: Нікола Попов (Болгарія)
ВОРСКЛА - ДІЛА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua - 2:1
Олег Дідух Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 19 травня 2024, 07:44 1

Український боксер став перший абсолютним чемпіоном хевівейту з часів Льюїса

Коментарі