Вони бахнулися? МОК позбавив Британію права проведення кваліфікацій до ОІ

Глава МОК Томас Бах танцює під дудку кремля та підтримує атлетів із рф

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) позбавив Великобританію права на проведення кваліфікаційних турнірів до Олімпіади-2024 у Парижі.

Справа в тому, що уряд Великобританії вимагає для допуску атлетів з рф та рб до змагань на території своєї країни виконання низки умов: атлети з рф та рб повинні підписати документ про те, що не підтримують війну в Україні, вони не повинні мати висловлювань на підтримку керівництва рф та не повинні отримувати державне фінансування.

У Лондона відібрали кваліфікаційні турніри у кількох нових видах спорту: брейкінг (брейк-данс), скейтбординг, скелелазіння, велоспорт BMX. Олімпійська кваліфікація у цих видах спорту була намічена у Лондоні на червень 2024 року.

Раніше МОК під керівництвом Томаса Баха, який танцює під дудку кремля, рекомендував міжнародним спортивним федераціям дозволити змагатися спортсменам із рф та рб у нейтральному статусі.

У МОК вважають, що умови уряду Великобританії дискримінаційні, тому позбавили Британію кваліфікаційних турнірів у кількох видах спорту.

Микола Степанюк Джерело: The Times
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 13 травня 2024, 08:01 7

Шотландський «Селтік» з 1915 по 1917 рік не поступався у 62 поєдинках поспіль

Коментарі