Мінус пляжні ігри. У збірної України серйозно змінилися плани

Через відмову Індонезії Світові пляжні ігри були скасовані

Головний тренер збірної України з пляжного футболу Микола Костенко розповів про подальші плани команди у зв'язку із скасуванням II Всесвітніх пляжних ігор.

Чоловіча збірна України з пляжного футболу нещодавно в Баку виборола перепустку на ЧС-2024 в Об'єднаних Арабських Еміратах.

Після цього синьо-жовті планували взяти участь у II Всесвітніх пляжних іграх, які були заплановані на 5-12 серпня 2023 року на Балі. Однак Асоціація національних олімпійських комітетів (АНОК) оголосила, що через відмову Індонезії приймати змагання їх буде скасовано.

Наставник збірної України Микола Костенко прокоментував це рішення і поділився можливими планами команди на найближче майбутнє:

«Не можна сказати, що це стало для нас шоком, але дуже й дуже шкода. Було зроблено стільки роботи, щоб потрапити на ці ігри. Ми пройшли важкий відбір на турнір і готувалися до нього, але тут вже нічого не можемо змінити. Як кажуть, маємо те, що маємо.

Виходячи з цього факту, гравці збірної будуть працювати дещо по-іншому. Найближчим часом не буде цілеспрямованого тренувального процесу, а підготовку до подальших змагань хлопці проходитимуть у своїх клубах. Незабаром розпочнуться матчі вищої ліги та Екстраліги Києва. Там поєдинки будуть і у вихідні, і посеред тижня, тобто у збірників буде інтенсивний ігровий процес плюс ще й тренування. Отже, у якихось спеціальних зборах наразі потреби немає.

Цього року на нас ще чекає розіграш Євроліги, причому BSWW хоче зробити і відбір, і Суперфінал одним турніром, одним заїздом. Хоча у зв'язку із скасуванням Всесвітніх пляжних ігор може відбутися зміна планів. Взагалі щодо термінів і формату Євроліги-2023 поки детальної інформації немає. Тиждень-два маємо зачекати».

Микола Степанюк Джерело: Українська асоціація футболу (УАФ)
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 18 травня 2024, 21:55 6

Мадридці цікавляться Алексісом Макаллістером