Бунт у збірній з волейболу: Крастіньш відрахував Щиткова

Sport.ua з власних джерел отримав інформацію про розвиток конфлікту в чоловічій збірній з волейболу

За інформацією з надійних джерел, конфліктну ситуацію між гравцями чоловічої збірної України з волейболу, керівництвом Національної федерації і спонсорами команди вдалося втихомирити. На Кубок претендентів до Катару збірна України поїде на 90% тим складом, яким була представлена в матчах Золотої Євроліги. Не буде в заявці лише зв'язуючого Віталія Щиткова, якого тренер Уґіс Крастіньш викреслив з обойми і запросив замість нього Сергія Євстратова, який у це міжсезоння перейшов з «Епіцентру-Подолян» у «Прометей».

Нагадаємо, що минулої суботи більшість гравців збірної України виставили у власних соцмережах повідомлення однакового змісту і з картинкою, на якій запорозькі козаки пишуть листа турецькому султанові. Там волейболісти, назвавши себе Gold Generation, повідомили, що через непорозуміння з Федерацією волейболу України не братимуть участі в наступних турнірах.

Деталей конфлікту жодна зі сторін не розголошує. Коментувати ситуації «на диктофон» ні представники команди, ні керівництво ФВУ не поспішають. Хоча з відповідними проханнями Sport.ua і колеги з інших ЗМІ зверталися.

За нашою інформацією, до конфлікту призвело кілька чинників. Головно - матеріальний: призові в розмірі 100 тисяч євро (з вирахуванням податків згідно з податковим законодавством Євросоюзу) за друге місце в Золотій Євролізі ще не надійшли, не виплатили поки преміальних спонсори. Крім того, гравці і тренерський штаб були невдоволені місцем проведення зборів. Компанія «Епіцентр», яка опікується командою, вирішила провести збір у Варшаві, тоді як Крастіньш, а з ним і волейболісти наполягали на Ризі. Варшава була обрана найперше з тих міркувань, що звідти, на відміну від Риги, є прямий авіарейс до Катару і відповідно можна зекономити кошти.

Така поведінка волейболістів викликала шквал негативних емоцій вболівальників у соцмережах. Головний лейтмотив коментарів: конфліктні ситуації в той час, поки в країні війна, гріх вирішувати в ультимативній формі. Торгуючись при цьому національними інтересами. А виступи національних команд підпадають під таке формулювання.

Врешті, після численних перемовин і засідання президії Федерації волейболу України компромісу начебто досягти вдалося. Збірна України таки поїде на Кубок претендентів, на якому розігруватиметься путівка в Лігу націй-2024, в бойовому складі. Чому єдиним відрахованим став Віталій Щитков, наразі невідомо. Але натяк на те, хто був ініціатором конфлікту, доволі прозорий.

Щитков - чинний чемпіон України у складі «Прометея». Після початку російсько-української війни він двічі їздив виступати в чемпіонаті країни-агресора: у 2014/2015-му - за «Динамо» з ленінградської області; в 2018/2019-му - за «Тюмень». Під час виступів за «Серце Поділля» з Вінниці і «Житичі-Полісся» з Житомира Віталій, за нашою інформацією, був ініціатором конфліктних ситуацій всередині колективу.

Матчі Кубка претендентів у Катарі відбудуться 27-30 липня. В 1/4 фіналу збірна України зіграє зі збірною Китаю.

Іван Вербицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 12 травня 2024, 07:05 2

12 травня в австралійському Перті пройде поєдинок за титули IBF та IBO

Коментарі