Гра престолів! Алькарас у супербитві скинув Джоковича з трона Вімблдона

Іспанський тенісист здолав серба у п'яти сетах

20-річний іспанський тенісист Карлос Алькарас (АТР 1) виграв титул на Вімблдоні-2023!

У фіналі трав'яного мейджора іспанець у п'яти сетах обіграв другу ракетку світу та 23-разового переможця турнірів Grand Slam Новака Джоковича (Сербія).

Вімблдон-2023. Фінал

Карлос Алькарас (Іспанія) [1] - Новак Джокович (Сербія) [2] - 1:6, 7:6 (8:6), 6:1, 3:6, 6:4

Алькарас провалив старт матчу. У перших двох геймах була рівна боротьба, але швидше та якісніше у гру увійшов Новак. Іспанець нічого не зміг протиставити сербу у першій партії. Підсумок - поразка 1:6.

Другий сет почався приблизно так само, як і перший - у рівній боротьбі, але першим брейк зробив Карлос. Щоправда, Ноле одразу перервав подачу іспанця. У 4-му геймі Карлос мав шанс знову зробити брейк (рахунок був 30:0, 40:30), але зробити цього не вийшло. Тенісисти дійшли до тай-брейку, на якому сильнішим виявився Карлос. Цікаво, що до цього матчу Новак виграв 15 тай-брейків поспіль.

У третьому сеті Карлос з самого початку здавався свіжим (все-таки різниця у віці велика). Вже в першому геймі Карлос взяв подачу серба, а в 4-му врятував 2 брейк-пойнти і повів 3:1. П'ятий гейм другого сету можна назвати геймом року, або щонайменше турніру. Тенісисти (на траві!) грали 26 хвилин на подачі Ноле, було 13 deuce, Новак встиг посваритися із суддею, Карлос - полаятися на корт. У підсумку з 7-го брейк-пойнта Карлітос таки зробив брейк, а потім закрив за собою партію з рахунком 6:1.

Після третьої партії Ноле взяв туалетну перерву і пішов з корту майже на 7 хвилин. Це, певно, трохи допомогло Новаку відновити сили. Перші чотири гейми пройшли дуже напружено й у боротьбі. Потім Ноле відкрив другий подих і просто розібрав Карлоса, у якого нічого не виходило. Підсумок - 6:3 на користь Новака.

Здавалося, що Ноле знову увімкне свій режим термінатора і переверне гру. Однак Карлітос - перший номер рейтингу АТР, нехай йому лише 20, але досвіду вже дуже багато. А фізично перевага була повністю на боці іспанця. У перших двох геймах тенісисти врятували по одному брейк-пойнту, а потім Карлітос зробив брейк. До завершення поєдинку Чарлі та Ноле видали ще кілька неймовірних пойнтів, але брейків більше глядачі не побачили. Підсумок п'ятого сету - 6:4 на користь Алькараса. Карлітос - чемпіон Вімблдона!

Це була третя зустріч тенісистів. Карлітос виграв 2-й поєдинок.

Алькарас вдруге у кар'єрі виграв турнір серії Grand Slam. У 2022 році він став переможцем Відкритого чемпіонату США.

Для Джоковича це був 35-й фінал турнірів Grand Slam. На його рахунку 7 титулів на Вімблдоні. Новак вигравав трав'яний мейджор 4 рази поспіль (2018, 2019, 2021, 2022).

Карлос виграв 12-й матч поспіль. До старту Вімблдона Карлос узяв титул на турнірі АТР 500 у Лондоні.

Для Карлітоса це був 15-й фінал у Турі та сьомий цього сезону. У 2023 році він уже виграв шість титулів.

Зазначимо, що Карлос Алькарас залишиться першою ракеткою світу за підсумками Вімблдона-2023.

Данііл Агарков Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 16 травня 2024, 19:04 0

Іга здолала 20-річну американку у двох сетах

Коментарі