Йому платять більше за всіх. Роналду потрапив до Книги рекордів Гіннеса

Португалець очолив список найбільш високооплачуваних спортсменів світу

Вперше з 2017 року (і втретє взагалі) португальський форвард Кріштіану Роналду очолив список найбільш високооплачуваних спортсменів світу за версією Forbes. Він потрапив до Книги рекордів Гіннеса за найвищий річний заробіток спортсмена у 2023 році.

За оцінками, за 12 місяців до 1 травня 2023 року (дати закінчення більшості спортивних сезонів) Роналду заробив 136 млн доларів. Рекордний дохід Роналду складається з 46 млн доларів заробітку на полі і 90 млн доларів за межами поля.

Роналду відібрав перше місце у Ліонеля Мессі, який був найоплачуванішим спортсменом 2022 року з приблизно 130 млн доларів.

Після того, як другий прихід у «Ман Юнайтед» розчаровує, Роналду пішов у січні 2023 року в команду «Аль-Наср» із Саудівської Аравії. Він отримав вигідний контракт, який подвоїв його зарплату приблизно до 75 млн доларів на рік.

Проте заробіток Кріштіану на полі мізерно малий у порівнянні з його прибутками поза полем. На додаток до свого довічного контракту з Nike Роналду також заробляє гроші на своїх товарах під брендом CR7.

До топ-3 найбільш високооплачуваних спортсменів 2022/23 входять ще два футболісти: Ліонель Мессі та Кіліан Мбаппе.

Ліонель Мессі посів друге місце з 130 млн доларів, які порівну розподілилися між 65 млн доларів доходу на поле і 65 млн доларів за межами поля. А от заробіток Кіліан Мбаппе на полі у розмірі 100 млн доларів значною мірою становить його загальну суму в 120 млн доларів.

Баскетболіст Леброн Джеймс, який посів четверте місце зі 119 млн доларів (44,5 млн доларів на майданчику; 75 млн доларів поза ігровим полем), встановив рекорд найвищого річного заробітку для баскетболіста в 2023 році.

Боксер Канело Альварес, який посів п'яте місце, встановив рекорд найвищого річного доходу боксера в 2023 році - 110 млн доларів (100 млн доларів на рингу; 10 млн доларів в інших сферах).

Незважаючи на завершення кар'єри наприкінці 2022 року, Роджер Федерер та Серена Вільямс мали найвищий річний заробіток для тенісиста та тенісистки у 2023 році відповідно. Роджер Федерер, який посів 9-те місце в загальному списку, заробив загалом 95,1 млн доларів, хоча ця сума майже повністю складалася з 95 млн доларів поза кортом, порівняно зі 100 тисячами доларів доходу на корті.

Forbes розраховує заробіток спортсменів на основі даних, отриманих від інсайдерів галузі, повідомлень новин і баз даних про зарплати. Цифри заробітків на полі включають заробітну плату, призові гроші і бонуси, в той час як заробіток поза межами поля - це оцінка спонсорських угод, гонорарів за виступи, продаж пам'ятних речей, доходи від ліцензій, а також грошові доходи від будь-якого бізнесу, в якому спортсмен має значний інтерес. Не включені процентні платежі або дивіденди від інвестиційного доходу, але враховані виплати від часток, які продали спортсмени.

Микола Степанюк Джерело: Guinness World Records
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 27 червня 2024, 07:22 3

Джошуа поб'ється з Дюбуа за чемпіонський пояс 21 вересня

Коментарі