ВІДЕО. Недосвідчений суддя не впорався. У США розкритикували українця Бойка

У ніч на 13 липня «Нешвілл» у скандальному матчі поступився «Філадельфії Юніон» 0:2

У ніч на 13 липня відбувся матч МЛС між клубами «Нешвілл» та «Філадельфія Юніон». Гра завершилася перемогою гостей із рахунком 2:0.

Головним арбітром поєдинку був український реферій Сергій Бойко. У цьому поєдинку він показав 3 червоні картки, а також призначив 3 пенальті, одну з яких скасував.

Після завершення поєдинку тренер господарів Гері Сміт розкритикував роботу Бойка:

«Думаю, всі побачили - це було легко, дуже легко - що цей недосвідчений арбітр не впорався. Справа не в пенальті у наші ворота, там фоли, здається, були очевидні. Але в таких матчах арбітр має бути сильним, адже це ще ігри розуму. І гравці бачать, коли суддя «губить» гру, адже вони не дурні. Вони розуміють, коли можна скористатися ситуацією. А цьому рефері не вистачає досвіду, розуміння. Так не має бути.

Але ж арбітр не був недосвідченим. Сергій Бойко працював в УПЛ із 2008 року, судив матчі єврокубків, а цього року дебютував у МЛС. В останніх дев'яти матчах він показав 49 жовтих карток та вісім червоних.

Це не випадковість, із цим терміново потрібно щось робити», - заявив Сміт.

Наприкінці поєдинку між Шаком Мура з «Нешвілу» та Хуліаном Каррансом із «Філадельфії» трапилася невелика сутичка, за яку Бойко видалив обох гравців.

Ось що сказали наставники команд щодо цієї ситуації:

Джим Кертін: «Замість того, щоб просвистити фол [на Хуліані за мить до зіткнення з Муром] та заспокоїти всіх, суддя продовжує гру. Тепер Хуліан продовжує боротьбу за м'яч, на ньому знову фолять. Шак хапає його, він трохи мстить у відповідь. На мою думку, це навіть не жовта картка. Натомість у нас розвиток конфлікту. Я хотів би, щоб усі ми залишалися спокійнішими в таких моментах. Можливо, дати жовті та жорстко поговорити з гравцями».

Гаррі Сміт: «Це була необов'язкова надмірна реакція рефері. Не впевнений, що там тягнуло на укус. Шак штовхнув хлопця на газон. Трохи зчепилися, поштовхалися. Жовта? Цілковито. Червона? Для обох? Арбітру забракло компетенції».

ВІДЕО. Недосвідчений суддя не впорався. У США розкритикували українця Бойка

Данііл Агарков Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 17 травня 2024, 11:20 6

Колишній нападник київського «Динамо» дав прогноз на бій українця проти Тайсона Ф'юрі

Коментарі