Маркевич відвідав ювілейний захід Руха

Львівська команда проводить урочистості з нагоди 20-річного ювілею

Як стало відомо Sport.ua, 8 липня ФК «Рух» проводить урочистості з нагоди 20-річного ювілею.

Він був створений 2003 року з ініціативи заслуженого тренера України Mирона Mаркевича у Винниках. Спочатку йшлося про дитячо-юнацьку спортивну школу, а 2009 року Маркевич подбав про створення дорослої команди. Незабаром президентом ФК став Григорій Козловський, завдяки зусиллям якого було вибудовано цілу систему підготовки талановитих футболістів, починаючи від клубної академії і закінчуючи основною командою, що з часом передислокувалася до Львова і змагається в елітному дивізіоні українського футболу.

Важливо, що Козловський завжди першочергову увагу приділяв розвитку клубної інфраструктури. Нині вона відповідає вимогам сьогодення і не має аналогів в Україні.

При підготовці резерву «Рух» завжди робив ставку на доморощених гравців і вони виправдовують сподівання. Уже два сезони поспіль «Рух» U-19 є найсильнішим в Україні, цього року успішно дебютував в Юнацькій лізі УЄФА.

А на молодіжному Євро-2023 в складі збірної України, що пробилася до півфіналу, виступали два вихованці «Руха» Олексій Сич та Ростислав Лях.

Урочистості з нагоди ювілею «Руха» сьогодні проходили на базі клубної академії у Винниках. Організатори відзначили всіх фахівців, футболістів, які за ці роки долучилися до звитяг «Руха» на всеукраїнській та міжнародній арені. Серед них був і Mирон Mаркевич, який спеціально приїхав з Ужгорода, де проводять тренувальний збір очолювані ним львівські «Карпати».

Данііл Агарков Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Війна | 09 жовтня 2024, 17:29 0

Донати на армію та гроші для команди

Коментарі