Сергій ПАЛКІН: «Ван Леувен з нуля побудував Зорю, став найкращим в УПЛ»

У клубі розповіли про нового наставника

Генеральний директор «Шахтаря» Сергій Палкін розповів про нового тренера команди Патріка ван Леувена, а також попрощався з наставником Ігорем Йовічевічем.

- Сергію Анатолійовичу, сьогодні «Шахтар» представив нового головного тренера - Патріка ван Леувена. Що можете сказати про наставника?
- Перш за все, хочу привітати Патріка ван Леувена як головного тренера нашої команди. Якщо подивитися на історію, то ми маємо дуже глибокі взаємовідносини з Патріком: він приєднався до нашого клубу 2006 року як заступник директора Академії, потім став директором. На мою думку, протягом останніх 20 років це найкращий директор Академії, який у нас був - дуже системний, дуже професійний. Потім він пішов до інших клубів: був спортивним директором, головним тренером «Маккабі». А потім була «Зоря», яка, вважаю, стала апогеєм його кар'єри: вони збудували цю команду фактично з нуля і посіли третє місце в чемпіонаті України, а Патріка визнано найкращим тренером сезону. І за сукупністю всіх цих факторів ми ухвалили рішення призначити ван Леувена головним тренером нашої команди. Хочу побажати йому успіхів, перемог, перемог і ще раз перемог! А ми 24/7 будемо йому допомагати і підтримувати в усіх його діях.

- Є певне дежавю, адже рік тому ми теж були в Роттердамі, було представлення нового тренера - тоді Ігора Йовічевіча. Як ви підсумуєте рік для «Шахтаря» під його керівництвом?
- Від щирого серця хочу подякувати Ігору та його тренерському штабу, тому що вони дійсно виконали дуже гарну роботу. Вони приєдналися до клубу в дуже важкі часи, коли війна була в самому розпалі, іноземні футболісти пішли, а ми повинні були будувати нову команду з новими лідерами, на чолі з українськими футболістами. І ми впоралися - зробили дуже потужний колектив, виграли чемпіонат України, чудово грали в групі Ліги чемпіонів, дуже емоційна гра була з «Ренном» у плей-оф Ліги Європи. Це був чудовий сезон - сезон з перемогами, сезон яскравий. І це був гарний проєкт. За це ще раз хочу подякувати Ігору та його помічникам. Упевнений, що він має вже чергу з клубів, які його запрошують до себе. Бажаємо йому успіхів, нових викликів та тільки всього найкращого.

Іван Зінченко Джерело: ФК Шахтар Донецьк
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 18 травня 2024, 07:20 8

Топові виступи українця

Коментарі