Нам таке не світить? Польські клуби заробили €60 млн на продажі телеправ

«Дніпро-1», «Динамо» та «Зоря» стоять на позиції за безкоштовні трансляції

Футбольний журналіст Ігор Бурбас для порівняння розповів, скільки заробили польські клуби на продажу телеправ:

«Ось розподіл коштів між клубами сусідньої польської Екстракляси шляхом реалізації телеправ. 240 млн злотих або 60 млн євро на 18 команд. Чемпіон та віце-чемпіон на виході має по 6 млн євро за сезон кожен.

Звісно, нам далекі такі перспективи. Через примхи однієї людини. Тієї, яка приймає рішення в «Дніпрі-1». Саме ж цей клуб першим вийшов з обговорення телепулу на зібранні тиждень тому. Навіть не заслуховуючи доповідей і аргументів. «Динамо» і згодом «Зоря» підіграли, обравши позицію за безкоштовні трансляції. В ступор їх загнала пропозиція «Шахтаря» з пробним першим сезоном без жодних абонплат, якщо лише в цьому проблема.

Зрештою, роз'яснення переваг спільного продукту закінчилося через те, що рішення все одно, мовляв, приймають не делеговані від цих трьох клубів, а люди вище. «Точніше одна людина». Ця репліка зірвалась з вуст «динамівця» Сергія Мохника, вона в точності розкриває сутність, що «Динамо» та «Зоря» в своїх рішеннях не самостійні. Поки ту одну людину все влаштовує, спільного продукту не буде».

Прибуток польських клубів від продажу телеправ у сезоні 2022/23

Микола Степанюк Джерело: Ігор Бурбас
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 25 травня 2024, 15:31 48

Фактично, Артем уже став найкращим бомбардиром чемпіонату Іспанії 2023/24!

Коментарі