Франція U-21 – Україна U-21. Прогноз і анонс на матч молодіжного Євро-2023

Шанс повернути боржок за розгром у відборі

У неділю, 2 липня, у Клуж-Напоці на стадіоні «Клуж-Арена» відбудеться матч 1/4 фіналу молодіжного Євро-2023, у якому зіграють збірні Франції та України.

Франція U-21

Збірна Франції стала однією з двох команд, які виграли всі три матчі на груповій стадії. Також таким досягнення можуть похвалитися англійці, українцям не вистачило кількох хвилин у матчі з іспанцями. Команда Сільвена Ріполя у стартовому матчі на турнірі в рівній боротьбі обіграла команду Італії (2:1), після чого мінімально здолала Норвегію і впевнено обіграла Швейцарію (4:1). До слова, саме швейцарці в підсумку посіли друге місце в квартеті D за додатковими показниками.

Головним бомбардиром французів на турнірі є 20-річний нападник «Ліона» Брадлє Барколя. Він відзначився в першому і третьому матчі забитими м'ячами, а також у поєдинку зі Швейцарією записавши до свого активу ще й асист. На клубному рівні минулого сезону в нього 26 матчів у чемпіонаті Франції, 5 голів і 7 результативних передач. Проте сила французів не в окремих виконавцях, а в хорошому наборі кадрів на кожну позицію. Грають вони переважно схемою 4-3-3.

Судячи з котирувань букмекерських контор, французи разом з англійцями та іспанцями входять до трійки головних претендентів на титул. Востаннє триколірні доходили до фіналу на такому турнірі ще у 2002 році, коли програли чехам із Петером Чехом, Міланом Барошем і Томашем Хюбшманом в основі. А брали титул і зовсім у 1988-му. Це була єдина перемога французів в історії. На дорослих чемпіонатах Європи виходить краще.

Україна U-21

Збірна України стартувала з перемоги над хорватами, визначивши весь хід турнірної боротьби в групі B. Українці відмінно відіграли 60 хвилин, після чого було десять нервових хвилин, але кілька разів здорово виручив Трубін, також не пішла реалізація у «картатих». У грі з Румунією вже нам можна було нарікати на невдачі в завершальній стадії, в кінцівці пощастило з автоголом господарів турніру. У цьому матчі суперники вже почали нас ловити на помилках у побудові атак, які блискавично перетворювалися на небезпечні моменти біля воріт «синьо-жовтих». У зустрічі з іспанцями на початку було те ж саме і тільки дивом ці обрізки не призвели до голів у ворота команди Руслана Ротаня.

Йдучи на такий ризик, команда показувала результативну та різноманітну гру в атаці, за якою приємно спостерігати. Витягуючи суперника на свою половину поля, українці відкривали багато вільних зон, у які вривалися швидкі футболісти. Ймовірно, у грі з Францією ми нарешті побачимо Михайла Мудрика. На такому рівні він має впевнено брати гру на себе. На превеликий жаль, не зможе допомогти команді Владислав Ванат. У другій зустрічі групового раунду він отримав пряму червону картку, яка трансформувалася в дискваліфікацію на два матчі.

Також не забуваємо, що команда Ротаня веде боротьбу за 3 путівки на Олімпіаду в Парижі. Цього року все дуже заплутано, адже Франція та Англія на них не претендують. В ідеалі нам потрібно виходити до півфіналу і сподіватися на перемогу англійців над португальцями. Якщо Англія програє, то збірній України потрібно вийти до фіналу, або обіграти ще одного невдаху півфіналу. Якщо ми програємо матч 1/4 фіналу, то існує можливість зіграти додатковий матч плей-оф, але для цього знову потрібен вихід Англії в 1/2 фіналу, а нам опинитися серед двох найкращих команд, які поступилися на чвертьфінальній стадії.

Історія зустрічей

Команди вже зустрічалися у кваліфікації. У жовтні 2021-го після вилучення Таловерова в першому таймі збірна Франції в Бресті впевнено перемогла (5:0). У червні 2022-го в Стамбулі в номінально домашньому матчі українці зуміли зіграти внічию, поступаючись по ходу зустрічі з рахунком 1:3. Якщо копнути глибше, то ми перемагали тільки раз у 2016-му, французи ще двічі, інші чотири матчі завершилися внічию.

Прогноз на протистояння

Франція підходить до матчу в статусі фаворита, але Україна показала, що на рівних може грати з будь-якою командою на турнірі. Багато чого залежатиме від реалізації та тремтячих колін. Якщо ми знову допускатимемо такі помилки в обороні, то рано чи пізно за них покарають. Букмекери дають коефіцієнт 1,92 на позицію «Обидві заб'ють», треба брати.

Орієнтовні склади:

Франція U-21: Шевальє, Калулу, Лукеба, Баде, Нкунку, Какре, Тюрам, Коне, Барколя, Гуїрі, Калімуендо.

Україна U-21: Трубін, Вівчаренко, Таловеров, Батагов, Сич, Бражко, Бондаренко, Криськів, Судаков, Кащук, Сікан.

2 липня, неділя

Франція U-21 - Україна U-21
Клуж-Напока. «Клуж-Арена». 22:00
Пряма ТБ-трансляція - Суспільне
Арбітр: Жоау Педру Піньєйру (Португалія)
ФРАНЦІЯ U-21 - УКРАЇНА U-21. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua - 2:1
Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 18 травня 2024, 19:02 6

Відбувся останній тур чемпіонату Німеччини з футболу

Коментарі