Артем ГАГАРІН: «Безкоштовний перегляд футболу – це утопія»

Віце-президент «Кривбаса» вважає, що потрібно формувати телепул

Віце-президент «Кривбаса» Артем Гагарін поділився думкою щодо необхідності створення єдиного телепулу української Прем'єр-ліги.

- 10 клубів - нехай це буде 10. Шість - нехай буде шість. Показати, почати, і потім, рано чи пізно, ці клуби прийдуть. Можливо, колись у них контракти з 1+1 закінчаться, і вони прийдуть.

- Головний аргумент «Дніпра-1» - це безкоштовний футбол для народу. Це популізм чи реальність?
- Ну от, ви самі запитали - самі відповіли.

- О'кей, якщо це популізм, то чому? Не буває безкоштовного футболу, навіть для бабусі в селі?
- Не буває, тому що хтось за нього платить. Якщо не платять люди, які його дивляться, споживають і для яких цей продукт (створюється - прим.), то платить клуб.

А це утопія, бо це тільки витрати, немає прибутку. ТV-права, все інше - у європейських, світових клубах - це якраз дохідна частина.

- Тобто якщо бабуся в селі дивиться матч «Кривбас» - «Рух»...
- Яка конкретно бабуся? Давайте так розмовляти. Представники деяких клубів кажуть: «Та нас дивляться мільйони!». Лунає така фраза. Та не дивляться вас мільйони. У нас взагалі аудиторія футболу в країні вже не мільйони.

- Є статистика?
- Нас дивляться 100 тисяч. Ну, трошки більше. До речі, цікава статистика. Ми спілкувалися на нараді (клубів УПЛ - прим.), була закрита група з обговорення телепулу.

«Шахтар» каже: «Прийшла статистика по матчах. І ось, можливо, завдяки тому, що навколо матчу було багато розмов… Знаєте, який матч зібрав більше всього глядачів? «Кривбас» - «Шахтар».

Я запитав у представників «Шахтаря», чому вони тоді були такі незадоволені, чому підіймали стільки галасу, когось посилали кудись. Ну, навіщо це?

Денис Шаховець Джерело: ТаТоТаке
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 17 травня 2024, 07:01 8

Наставник збірної згадав про тяжку розмову у перерві гри з Північною Македонією

Коментарі