ЗАПЛИТНИЙ: «Раніше я йому віддавав центр. Та у фіналі я захопив ініціативу»

Український каратист виграв золото Європейських ігор 2023 у Кракові

Каратист Андрій Заплітний чотири роки готувався до свого дебюту на головному мультиспортивному форумі континенту, й він став вдалим.

Про тактику та її реалізацію у напруженому та видовищному фіналі з італійцем Даніеле Ді Віво новоспечений чемпіон ІІІ Європейських ігор у чоловічому куміте (вагова категорія до 75 кг) розповів так::

«Я дуже щасливий, що переміг! Даніеле Ді Віво - найнезручніший для мене суперник. Я вже багато разів з ним зустрічався. Зараз мені вдалося виграти в нього двічі - спочатку у групі, а потім у фіналі», - захоплено відзначив спортсмен.

«На попередніх змаганнях я йому віддавав центр, а у фіналі прийняв ініціативу та зайняв свою позицію. План був взагалі не відпускати та повністю його контролювати. Все вдалося, окрім першого бала - він зміг отримати оцінку, а це в карате дуже важливо, оскільки хто її візьме - в того й пріоритет. Тому довелося дещо змінювати стратегію, але це подіяло. Тому сьогодні я дуже задоволений», - зауважив Андрій Заплітний.

Це не перший турнір та не перший поєдинок за медаль, які каратисту вдається виграти на останніх секундах.

«Це все завдяки вірі в мене моїх тренерів та моєї родини. Я дякую також моїй команді за підтримку, та всій нашій делегації і всім спортсменам, які тут є. Хочу побажати кожному успіхів на Європейських іграх», - із щирим серцем та вдачею каратист передав естафету перемог українським спортсменам.

Микола Степанов Джерело: НОК України
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Війна | 09 жовтня 2024, 17:29 0

Донати на армію та гроші для команди