Українські легкоатлети зібрали врожай медалей на континентальному турі

Легкоатлетичний сезон у розпалі, і українці радують уболівальників

Українські легкоатлети у червні продовжили вигравати медалі на змаганнях континентального туру у різних куточках Європи.

Дві нагороди українці здобули на змаганнях Trond Mohn Games, що входять до континентального туру категорії Silver, у норвезькому Бергені. Роман Кокошко переміг, штовхнувши ядро на 20.98 м. Юлія Чумаченко виборола золото у стрибках у висоту з результатом 1.86 м.

Яна Гладійчук зі своїм найкращим результатом у сезоні 4.35 м стала срібною призеркою у стрибках з жердиною на турнірі Sky's the Limit 2023 у німецькому Цвайбрюккені. Спортсменка мала однаковий показник з переможницею Міхаелою Мейєр. Долю золота визначило те, що шведка взяла цю висоту з першої спроби, а українка - з другої.

Повний комплект медалей зібрали українські легкоатлети на етапі континентального туру категорії Bronze на змаганнях Memorial Josef Odložil у Празі, столиці Чехії. Видовищну перемогуна 800-метрівці, обійшовши на фінішній прямій трьох суперниць святкувала Наталія Кроль (2.01.84). Срібло у стрибках у висоту з результатом 1.80 м здобула Юлія Чумаченко. Бронзовим призером у штовханні ядра став Роман Кокошко (20.39).

Подвійний п'єдестал пошани здобули українці у стрибках у висоту на етапі континентального туру категорії Gold - Memoriał Ireny Szewińskiej, що проходив у польському місті Бидгощ. На висоті 2.21 м у секторі залишилися тільки два представники України. Андрій Проценко, який взяв її з першої спроби, став переможцем змагань. Богдан Бондаренко, який підкорив її з другої, отримав срібло. Для обох це стало найкращим результатом сезону.

Дві нагороди вибороли українські спортсменки на турнірі категорії Bronze в Угорщині під назвою Hungarian GP Series - Budapest. Анна Рижикова фінішувала другою на дистанції 400 м з часом 53.07. Яна Гладійчук стала срібною призеркою у стрибках з жердиною з результатом 4.11 м на змаганнях категорії Challenger - 19 Golden Roof Challenge в Австрії.

Представники української збірної вибороли дві медалі на 49-му Міжнародному фестивалі спортивної ходьби у литовському місті Алітус. Подвійним вийшов для України п'єдестал пошани на 20 км серед жінок. Людмила Оляновська святкувала перемогу з результатом 1:30.59. Олена Собчук фінішувала другою і отримала срібло (1:31.10).

Українка Вікторія Ткачук виборола бронзу на етапі континентального туру категорії Bronze у Женеві (Швейцарія). Українська спортсменка показала третій час на дистанції 400 м з бар'єрами (54.95 сек), пропустивши вперед лише Віві Лехікойнен з Фінляндії (54.95) і бельгійку Ханне Клейс (54.75).

Українськї спортсмени здобули медалі на етапі континентального туру в португальському Лісабоні. На змаганнях категорії Challenger, Роман Кокошко святкував перемогу у штовханні ядра (20,34 м), ставши єдиним учасником, якому вдалося подолати позначку в 20 метрів. Богдан Змііївський став срібним призером у стрибках у висоту з результатом 2.11.

Дві медалі здобули українські спортсмени на етапі континентального туру категорії Bronze у чеському місті Кладно. Юлія Чумаченко стала переможницею змагань у секторі для стрибків у висоту з результатом 1.86 м. Володимир Мисливчук посів третє місце, метнувши молот на 73.65 м.

На третю сходинку п'єдесталу етапу континентального туру категорії Gold - Paavo Nurmi Games - у фінському місті Турку зійшла українська стрибунка у висоту Ірина Геращенко. Українська спортсменка зупинилася на висоті 1.94 м, що стало повторенням її найкращого результату в поточному сезоні. Вона обійшла у боротьбі за бронзу завдяки меншій кількості спроб Надєжду Дубовіцкую з Казахстану. Переможницею змагань стала австралійка Нікола Оліслагерс - віцечемпіонка Олімпіади у Токіо-2020 (2.01 м), срібло у британки Моргант Лейк (1.97). На п'ятій позиції завершила боротьбу ще одна представниця України Юлія Левченко (1.87).

Микола Степанюк Джерело: НОК України
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 11 травня 2024, 00:14 7

«Реал» зіграє з «Боруссією» 1 червня у фіналі головного єврокубка