Олег МАТВЄЄВ: «Не можу сказати, що німці виклалися по максимуму»

Фахівець – про нічию збірної України з Бундестім

Колишній форвард донецького «Шахтаря» Олег Матвєєв прокоментував нічию збірної України з національною командою Німеччини (3:3) в товариському матчі.

- Ваша думка про дебют Сергія Реброва у збірній та перебіг гри у Бремені, на Везерштадіоні?
- Всі ми розуміли, яке завдання зараз стоїть перед Сергієм Ребровим та його тренерським штабом. Новому головному тренеру потрібно у найкоротший термін побачити стан усіх футболістів, викликаних на збір. Когось Сергій Станіславович знає краще, когось гірше. Спаринг із збірною Німеччини - це серйозна перевірка для всіх виконавців нашої збірної. Мені здається, у стартовий склад потрапили ті, хто мав більше ігрової практики. Виняток становив, мабуть, Михайло Мудрик. Але, гадаю, місце Мудрика у старті ніхто не ставив під сумнів.

Щодо поєдинку у Бремені, то наша збірна гідно зіграла з Бундестім. Загалом ми побачили хороший футбол у виконанні гравців збірної України. Зрозуміло, що грати першим номером у гостях проти збірної Німеччини неможливо. Наш тренерський штаб намагався зіграти на наших найсильніших якостях. У підсумку всі три голи ми забили після наших контратак.

- Що вам ще сподобалося у грі нашої збірної?
- Скажу чесно, я дуже уважно спостерігав, як наші хлопці грають в обороні. Видно було, як футболісти закривали зони, гравці середньої лінії активно допомагали партнерам.

- З чим пов'язуєте важкий початок матчу? Були й незаплановані помилки, був і пропущений гол.
- Граючи від своєх воріт, ми хотіли зберегти м'яч, а не просто бити його вперед. Та й не забуватимемо, проти кого ми грали. Хоча я не можу сказати, що підопічні Ганса-Дітера Фліка виклалися по максимуму. Все-таки це був спаринг. Наші хлопці вчасно перешикувалися і змусили помилятися вже суперника. Згадайте, за рахунку 3:1 Тимчик міг покотити м'яч партнеру, а не бити самому. І вже тоді Україна могла вигравати із рахунком 4:1. Непоганий момент був у Зубкова. Так, Сане влучив у поперечину, Фюллькруг не реалізував вихід віч-на-віч з Трубіним. Це футбол. Адже німці не створили безліч моментів біля наших воріт.

- Прикро, що українська збірна прогавила перемогу і не змогла вперше в історії обіграти збірну Німеччини?
- Є таке. Думаю, що наші футболісти засмучені підсумковим рахунком. Але треба похвалити наших гравців. А тренерському штабу на чолі із Сергієм Ребровим треба аплодувати. Збірна України була близькою до перемоги. Думаю, що набагато ближчі, ніж їхні суперники.

Денис Шаховець Джерело: Sportarena
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 28 травня 2024, 13:17 0

Клуб не став продовжувати орендні угоди Поспєлова, Кравченка, Фортюна та Петряка

Коментарі