Металіст 1925 – Динамо. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

«Динамівці» гратимуть за престиж, їхні суперники - за уникнення перехідних матчів

В неділю, 4 червня, відбудеться поєдинок 30 туру Української Прем'єр-ліги, в якому гратимуть харківський «Металіст 1925» та київське «Динамо». Гра пройде в Києві на полі НТК ім. В. Баннікова, початок - о 15:00.

Металіст 1925

Якби «Металіст 1925» виграв гру минулого туру з «Кривбасом», він мав би в своєму активі 34 очки і гарантував би собі участь в наступному сезоні УПЛ. Але харків'яни поступилися (0:2) і належать до великої групи команд, які змагаються за уникнення участі в перехідних матчах.

Судіть самі - сьомий «Кривбас» має 41 очко, а команди з восьмого по чотирнадцяте місце мають в своєму активі відповідно 33, 33, 32, 31, 31, 31 і 28 балів, тому від участі в лобових стиках проти команд з Першої ліги (запорізького «Металурга» та черкаського ЛНЗ) не застрахований ніхто. Взагалі, цей чемпіонат вийшов надзвийчайно конкурентним - в 30 турі вже нічого не треба тільки «Шахтареві» (чемпіон), «Динамо» (четверте місце) та «Металісту» зі «Львовом» (вилетіли).

«1925» не надто пощастило з суперником в останньому турі - «Динамо» є «Динамо». Але правильні тактика та мотивація часто роблять чудеса, тому Едмару та Олегу Голодюку варто постаратися з підготовкою своєї команди. Може допомогти їм те, що відсидів свою дискваліфікацію правий захисник Жичиков. Щоправда, його конкурент Потімков виглядав в минулому турі чи не найкраще в своїй команді, тому невідомо, хто вийде в старті на матч проти киян.

Динамо

Вкотре, пишучи анонс матчу «Динамо», доводиться згадувати про провалений сезон. Четверте місце, яке точно буде в команди незалежно від результату гри з «Металістом 1925», досі було тільки в згадках про тренування Олега Блохіна, якому якраз «підкорилося» таке «досягнення». Тепер і тренер набагато, здавалося, краще знає свою роботу, а результат - той же. Відмазки про багатогодинні продорожі на матчі не будемо сприймати всерйоз.

Радує тільки те, що почали повертатися на поле травмовані лідери. Шапаренко потрохи виходить на заміну і вже має в своєму активі гольову передачу, а Бущан в грі минулого туру проти «Вереса» вийшов в основі і встиг виграти пенальтійську дуель, врятувавши «динамівців» від чергової ганьби - рахунок міг тоді стати 1:1.

Досить непогано виглядала команда, коли в опорній зоні грали разом Андрієвський та Шепелєв, але повернення Шапаренка та Сидорчука посадить їх, мабуть, обох на лавку. Шкода - Олександр набрав непогану форму.

Продовжує відбувати свою дискваліфікацію Владислав Ванат - йому залишилося відсидіти через сексистські вислови одну гру. Але повернеться Вівчаренко, якого підміняв Дубінчак. На вістрі ж атаки вийде, швидше за все, Рамірес.

Повернувся в минулому турі в основу й Беніто, який недавно підписав новий контракт з клубом. На його позиції непогано бігав Перріс, тому подивимось, хто гратиме на правому фланзі півзахисту. Як і в захисті - там цілком можливий прощальний матч Олександра Караваєва.

В формі перебуває і Назар Волошин, який забив у трьох матчах підряд - «Олександрії», «Колосу» та «Вересу», що цікаво, всі три м'ячі були забиті наприкінці кожної гри.

Статистика зустрічей

Між собою команди провели дві гри. Гра першого кола закінчилася з несподіваним рахунком 0:0, а у попередньому недограному чемпіонаті «Динамо» було сильнішим за харків'ян - 2:0.

Орієнтовні склади

«Металіст 1925»: Мозіль - Потімков, Курило, Безуглий, Коваленко - Вачіберадзе, Габелок, Кравченко - Р. Русин, Чирук, Ременюк.

«Динамо»: Бущан - Караваєв, Сирота, Дячук, Вівчаренко - Сидорчук, Шапаренко - Перріс, Буяльський, Кабаєв - Рамірес.

Прогноз на протистояння

Харківська команда буде дуже мотивованою, але і «динамівці» не зможуть грати по інерції - вони і так провалили сезон і отримують на горіхи від власних вболівальників, які не збираються пробачати чергової ніякої гри. Тому спрогнозуємо мінімальну перемогу підопічних Луческу-Шовковського.

4 червня, неділя

«Металіст 1925» - «Динамо»
Київ. НТК ім. В. Баннікова. 15:00
ТБ-трансляція на ОТТ-платформі Setanta Sports
Арбітр: Максим Козиряцький (Запорыжжя)
МЕТАЛІСТ 1925 - ДИНАМО. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua - 1:2
Сергій Рип'юк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 травня 2024, 06:02 0

Sport.ua разом із GGBET анонсує цікавий поєдинок

Коментарі