Шахтар – чемпіон. Дніпро-1 розгромно поступився гірникам на Арені Львів

Дніпровська команда не продемонструвала належного бажання перемогти

Беззаперечно цікавою річчю є чемпіонські перегони, оскільки за їхнім перебігом узагалі не помічаєш, як черговий сезон національної першості добігає кінця. Доволі давно ми в рамках української Прем'єр-ліги не витримували інтригу ледь не до заключного туру, а в контексті цього сезону заключні два тижні взагалі розпочинались із того, що на «золоті» медалі претендували одразу три команди.

Однак донецький «Шахтар» зробив усе від себе залежне, аби в боротьбі залишились тільки дві команди - власне «гірники» та дніпровський «Дніпро-1», тоді як луганській «Зорі» потрібно було вирішувати власні завдання. А тим часом колектив Ігора Йовічевіча підійшов упритул до ключового матчу сезону - проти футболістів Олександра Кучера, до якого й було прикуто найбільшу увагу в останній день звітного тижня.

Певна річ, що напруга перед цим протистоянням існувала неабияка, то може й через це команди поводили себе на полі максимально стримано на перших хвилинах. Жодних акцентів, жодних намагань нав'язувати власний футбол чи збільшувати оберти. Але раптово забив «Шахтар» на дев'ятій хвилині й усі якось одразу зарухались. Дальній постріл Бондаренка з правого флангу в ближній кут захопив зненацька Рибака.

Очевидно, що «Дніпру-1» потрібно було чимось відповідати, але «гірники» вже наїлись досвіду в грі проти «Зорі», тож грати на одноосібного нападника чи губитись перед штрафним у мереживі комбінацій проти них було марною справою. Усі варіанти були прочитані, а Довбик лише зовнішнім виглядом міг наводити шуму.

На цьому відносно спокійному для команди Йовічевіча тлі травма Коноплі в боротьбі проти суперника на фланзі виглядала неначе палиця в колеса, адже довелось випускати на поле Михайліченка, а шульга на правому крилі захисту це річ така - дуже делікатна, якщо можна так виразитись. Хоча коли навпроти тебе постійно перебувають Пеглоу та Бланко, то про атакувальні моменти думати не доводиться, а для захисту Богдан бодай у першій половині згодився ідеально.

Що ж до дій «Шахтаря» в плані можливості забити другий м'яч, то тут усе було доволі скромно. Поодинокі включення Зубкова іноді підвищували рівень гостроти, тоді як Сікан своїми звичними проблемами з реалізацією, навпаки, його зменшував. Відносно невисокі швидкості були в грі, але й за таких умов арбітриня Монзуль та її бригада припускались помилок. Проте кричущими вони не були, тож усі завмерли в очікуванні на дійсно чемпіонський раунд.

Потрібні були рішучі кроки від Олександра Кучера й ми всі на них сподівались, бо інакше «Шахтар» ризикував підім'яти гру під власний контроль уже остаточно, що нічого доброго не віщувало дніпрянам. Але ж ні, нічого не відбулось. Натомість «гірники» забили вдруге зусиллями Сікана, від якого в першому таймі відскакувало все, що тільки можна, а в другій половині він самотужки накрутив воротаря на правому фланзі штрафного під час виходу віч-на-віч.

І вже за чотири хвилини чемпіонський матч було остаточно закрито так, як це й має відбуватись - розкішний дальній постріл Степаненка в лівий нижній кут не зміг парирувати Рибак, тож колектив Ігора Йовічевіча остаточно зафіксував власну перевагу. Усе, що відбувалось надалі - виключно підняття ступеня тертя поміж футболістами, яке мала зупиняти Монзуль на 90 хвилині, проте так цього вчасно й не зробила.

Результат побачила вся країна, а згодом побачить і весь футбольний світ - грандіозна бійка, у якій не було переможців, але були чотири вилучених гравця. По два з кожного боку. А скільки ще побачить потім Дисциплінарний комітет! Проте це все - інша історія.

Завершуватиме сезон донецький «Шахтар» гостьовою грою проти полтавської «Ворскли» в статусі чемпіона України, а дніпровський «Дніпро-1» прийматиме криворізький «Кривбас» у дуже цікавому регіональному протистоянні.

Українська Прем'єр-ліга. 29 тур.

«Шахтар» - «Дніпро-1» - 3:0.

Бондаренко, 9, Сікан, 55, Степаненко, 59.

Бланко, 36, Хайнер, 67, Рубчинський, 75.

Назарина, Бондар, Трубін - Пеглоу, Федорів (всі - неспортивна поведінка в доданий час, Федорів - з лавки запасних).

«Шахтар»: Трубін - Конопля (Михайліченко, 31), Бондар, Ракицький, Матвієнко - Степаненко (Назарина, 83) - Зубков (Швед, 83), Бондаренко, Судаков, Криськів (Топалов, 70) - Сікан (Келсі, 70).

«Дніпро-1»: Рибак - Пасіч (Танчик, 74), Сарапій, Адамюк, Каплієнко (Хайнер, 62) - Танковський (Когут, 66), Бланко (Рубчинський, 62) - Гуцуляк (Лучкевич, 74), Піхальонок, Пеглоу - Довбик.

Арбітр: Катерина Монзуль (Харків).

Стадіон: «Арена Львів» (Львів).

ШАХТАР - ДНІПРО-1. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 18:35 6

Артем переплутав назву своєї команди

Коментарі