Світоліна – чемпіонка турніру в Страсбурзі! Еліна знищила Блінкову у фіналі

Українка у двох сетах декласувала представницю країни 404

Українська тенісистка Еліна Світоліна (WTA 508) виграла ґрунтовий турнір серії WTA 250 у Страсбурзі (Франція).

У матчі за титул українка декласувала у двох сетах представницю країни 404 Анну Блінкову (WTA 66) за 1 годину та 30 хвилин.

WTA 250 Страсбург. Грунт. Фінал

Еліна Світоліна (Україна) [WC] - Анна Блінкова - 6:2, 6:3

З початку поєдинку було зрозуміло, що Блінкова - зручна суперниця для Еліни. Якщо вчора Світоліна півтора сети грала у теніс Бюрель, то в цьому поєдинку українка повністю контролювала перебіг зустрічі.

Світоліна відразу зробила брейк, взяла подачу і знову перервала подачу суперниці. Далі був міні-спад, при якому Еліна програла 2 гейми поспіль, але потім все повернулося назад. Українка з рахунку 3:2 у домінуючому стилі виграла 3 гейми та закрила першу партію за собою.

Поведінка Блінкової залишала бажати кращого. За кожної помилки Еліни вона раділа, стискала кулаки. Це теніс, так, але ще й неповага до суперниці, особливо коли ти вщент програєш…

Другий сет розпочався так само, як і перший. Блінкова продовжувала бити, намагалася агресивно грати, у неї це виходило, але Еліна грала на досвіді і спокійно. У першому геймі Еліна зробила брейк, після чого виграла свою подачу у 2-му, в якому дівчата провели 28 (!) поінтів. Не дивно, що наступну подачу Блінкова також віддала.

Потім Еліна знову зловила спад, пішли 3:2, 4:3, але та комфортна перевага у 2 брейки, яку Світоліна забезпечила собі на старті партії, дозволила їй продовжувати грати у свій теніс, а не думати про рахунок.

Анна грала дуже прямолінійно, Світоліна знала практично всі дії росіянки наперед. Так, щось виходило у Блінкової, але також було багато браку. Світоліна повністю розібрала Анну та заслужено здобула трофей!

Світоліна 20-й раз зіграла у фіналі турніру WTA та виграла 17-й титул. На ґрунті українська тенісистка провела шостий фінальний поєдинок. Еліна жодного разу не програла у фіналах на ґрунтових кортах.

Для Еліни це перший титул із серпня 2021 року. Тоді вона взяла трофей у Чикаго.

Данііл Агарков Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 05 травня 2024, 22:35 2

Вищі сили все ж відвернулися від Фелікса Оже-Альяссіма

Коментарі