ГУТЦАЙТ: «Надіслали фото, де дзюдоїсти рф у військовій формі разом з шойгу»

Президент НОК України розповів про ситуацію з допуском спортсменів рф та рб

Міністр молоді та спорту України та президент НОК Вадим Гутцайт розповів про ситуацію з допуском спортсменів рф та рб до міжнародних змагань.

Вадим Гутцайт: «Міжнародна федерація дзюдо грубо порушила всі рекомендації Міжнародного олімпійського комітету, допустивши до чемпіонату світу в Катарі 7 спортсменів, які є військовослужбовцями рф. Українські дзюдоїсти бойкотують змагання.

Разом з президентом Федерація дзюдо України Михайлом Кошляком ми направили листа до міжнародної федерації з доказами, з фотографіями, де, наприклад, дзюдоїсти російські стоять у воєнній формі поруч з Шойгу. Я не розумію, як вони цього не помітили! З цими ж доказами я звернувся і до президента МОК Томаса Баха. Відповіді наразі немає.

Також говорили про те, як вплине відмова збірної України від участі у чемпіонаті світу з дзюдо на її підготовку до Олімпійських ігор, як в умовах війни наші спортсмени готуються до міжнародних стартів та які міжнародні федерації не допустили до своїх змагань представників країн-агресорів.

Продовжуємо тримати спортивний фронт! Закликаю всіх українських спортсменів не сидіти, склавши руки, а діяти, звертатися до своїх міжнародних федерацій, організаторів турнірів. Ми закликаємо усіх реагувати на будь-які порушення як Олімпійської хартії, так і Рекомендацій МОК».

Вадим Гутцайт: «Є федерації, які, навпаки, не допустили росіян і білорусів до міжнародних змагань. Таких федерацій теж багато вже. На жаль, не так, як нам хотілось би, щоб всі не допустили, тому що й федерація боротьби вже допустила, й дзюдо допустила, й веслування. Ще є федерації, які, на жаль, допускають, але за певних критеріїв.

Ви вже знаєте, що одна з перших федерацій, яка допустила, це федерація фехтування. Але хочу зазначити, що перших номерів, які є чемпіонами світу і олімпійськими чемпіонами з рф, їх міжнародна федерація фехтування розглядала і не допустила. Тому що є критерії, за якими вони є членами ЦСКА, вони на контрактах, отримують зарплатню, тому їх міжнародна федерація не допустила. Я вже чув, як президент федерації фехтування рф дав заяву, що вони взагалі не збираються брати участь в таких умовах, при таких критеріях.

А є федерація, наприклад, легкої атлетики, в якій є 47 дисциплін. Це найбільша світова федерація, найбільша кількість спортсменів, яка бере участь в Олімпійських іграх. Вони взагалі не допустили російських і білоруських спортсменів. Федерації хокею, баскетболу, керлінгу, бадмінтону не допустили їх.

Ми працюємо. Це праця кожного дня всіх нас. Президентів федерацій всеукраїнських, моя особиста, наших спортсменів. Тому що я вже багато разів закликав всіх наших відомих спортсменів не сидіти вдома, не дивитись, що зробить Гутцайт, чи президент федерації, чи президент України Володимир Зеленський. Виходьте, кажіть, висловлюйте свою думку, що ви проти цього. Об'єднуйте весь світ проти того, щоб спортсмени з рф та рб брали участь у міжнародних змаганнях».

Микола Степанов Джерело: Facebook
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 28 вересня 2024, 07:16 4

Ентоні несподівано поступився Даніелю у бою за титул IBF

Коментарі