Перша перемога за 10 матчів. Рух у Львові розгромив Інгулець

Львівський клуб виграв у суперників із рахунком 3:0

Головний тренер «Руху» Віталій Пономарьов після матчу минулого туру з «Металістом 1925» зробив дві зміни у стартовому складі своїх підопічних. Замість дискваліфікованого Холода та Мисика на поле вийшли Слюбик та Альваренга. Сергій Ковалець також здійснив дві ротації у складі і замість Коробенка і Кучеренка задіяв у грі Кухарука та Запорожця.

Господарі поля, враховуючи їх турнірне становище, активніше розпочали цей поєдинок. Гості швидко переходили від оборони до атаки і теж намагалися першими відкрити рахунок. Зокрема Смоляков після передачі Кухарука пробив у руки Паньківу. Натомість атака «Руху» правим краєм завершилася ударом Климчука. Білик зумів ліквідуваи загрозу, але м'яч відскочив до Соломона і той низом влучно пробив у ціль. Так завершилася безгольова серія рухівців у ворота «Інгульця», яка тривала 228 хвилин.

«Рух» згодом міг закріпити свою перевагу в рахунку, але Альваренга здалеку потужно пробив поруч зі штангою. Забракло влучності і дальньому удару Кухарука. Хорошу нагоду відзначитися мав і Одарюк, який з декількох метрів наносив удар, але Слюбик вчасно кинувся під удар і ліквідував загрозу.

Під час перерви Сергій Ковалець вирішив зробити потрійну заміну, випустивши зокрема і досвідченого нападника Сітала, який востаннє грав в чемпіонаті ще у березні. Проте господарі поля на початку другого тайму знову забили гол. Соломон зі стандарту навісив до штрафного, де капітан рухівців Климчук головою пробив впритул з дальньою штангою.

Окрилені таким розвитком подій «жовто-чорні» продовжували шукати шляхи взяття воріт суперника. Після передачі Альваренги на дальню штангу пробивав головою Лях, але влучив у сітку з іншого боку воріт. В середині тайму вже гості створили момент, але Запорожець пробив у руки Паньківу. Міг оформити дубль Климчук, який в супроводі Поспєлова здійснив рейд до воріт, але пробив поруч з дальньою штангою.

Напруга на полі наростала і Катерині Монзуль доводилося часто показувати гравцям жовті картки. Під завісу гри Климчук, обігравши Ковальова, наносив завершальний удар, але пробив вище воріт. І все ж, в компенсований час Климчук після пасу Квасниці влучно пробив під поперечину воріт Білика, оформивши свій перший дубль в УПЛ - у 93-й грі. Гравці ж «Інгульця» намагалися перервати свою затяжну безгольову серію, яка все ж збільшилася і триває вже 435 (!) хвилин.

В підсумку «Рух» здобув першу перемогу над «Інгульцем» - в 4-й грі УПЛ. Рухівці перервали свою безвиграшну серію, яка продовжувалася 9 ігор: 4 нічиї та 5 поразок. «Жовто-чорні» також завершили і дві домашні клубні рекордні серії в УПЛ: безвиграшну, яка триває 6 ігор - 5 нічиїх та поразка і нічийну - 3 гри. Це була перша перемога «Руху» при Віталію Пономарьову - у 8-й грі. А Сергій Ковалець на чолі різних клубів зазнав 50-ї поразки в УПЛ.

Українська Прем'єр-ліга. 25-й тур.

Рух - Інгулець - 3:0

Соломон, 14, Климчук, 47, 90+5

Климчук, 84, Руніч, 87, Підгурський, 90+3 - Ковальов, 84

«Рух»: Паньків - Роман, Дідик, Слюбик, Лях - Притула, Підгурський, Таллес (Карабін, 55) - Альваренга (Квасниця, 84), Климчук, Соломон-Отабор (Руніч, 79).

«Інгулець»: Білик - Нагієв (Марусич, 56), Поспєлов, Ковальов, Смоляков - Клименко (Коробенко, 70), Кухарук, Запорожець - Одарюк (Сидоренко, 46), Резепов (Сітало, 46), Козиренко (Мельничук, 46).

Арбітр: Катерина Монзуль (Харків)

Стадіон: «Арена Львів».

ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Юрій Назаркевич Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 15 травня 2024, 07:49 4

14 травня королівський клуб розгромив «Алавес» з рахунком 5:0 у 36-му турі Ла Ліги.

Коментарі