Рейтинг WTA. Костюк дебютувала у статусі першої ракетки України

Леся Цуренко дедалі ближча до повернення у першу півсотню

Два останні тижні жінки провели на кортах Мадрида, де у фіналі зустрілися перша та друга ракетки світу. Аріна Соболенко трохи скоротила відставання від Іги Свьонтек і найближчим часом змагатиметься з нею за лідерство в рейтингу.

Три позиції втратила туніска Онс Жабер, тепер вона сьома. Особистий рекорд встановила Єлена Рибакіна з Казахстану - шоста позиція. Марія Саккарі та Дар'я Касаткіна помінялися місцями.

Топ-10 рейтингу WTA

Найкращі з українок виступили не дуже вдало. Ангеліна Калініна швидко вибула в Мадриді й опустилася на 13 рядків. Цим «скористалася» Марта Костюк, яка хоч і втратила чотири місця, але вперше стала першою ракеткою України.

Продовжує прогресувати Леся Цуренко, вона вже на 68-й позиції. Даяна Ястремська та Дар'я Снігур трохи опустилися в списку, Катерина Байндл і Катаріна Завацька - піднялися. Юлія Стародубцева знову солідно спрогресувала, оновивши особисте досягнення. Вона вже у п'ятій сотні.

Еліна Світоліна піднялася з другої тисячі рейтингу одразу на 540-ве місце. Також поступово додають Анастасія Соболєва та Олександра Олійникова.

Українки в рейтингу WTA

Людмила Кіченок піднялася на сьому позицію в парному рейтингу, повторивши своє найкраще досягнення в кар'єрі. Костюк тут 27-ма, Надія Кіченок - 58-ма.

Топ-10 парного рейтингу WTA

У Чемпіонській гонці Соболенко солідно відірвалася від Свьонтек. У топ-8 відбулася одна зміна - Крейчикова обійшла Квітову.

Чемпіонська гонка WTA

З українок у цьому рейтингу спрогресувала лише Леся Цуренко, вона цього року набрала вже більше очок, ніж Калініна. У топ-50 ми потенційно маємо трьох тенісисток, а також не забуваємо про Світоліну і Ястремську.

Українки в Чемпіонських перегонах WTA

Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 22 травня 2024, 13:59 2

Кріс Алгієрі пояснив, чому британцеві потрібно виходити на реванш

Коментарі