КАЛАДЗЕ: «Радий за Україну. Грузія заслужила статус кандидата в ЄС раніше»

Чергова резонансна заява від екс-футболіста «Динамо»

Колишній футболіст київського «Динамо» та нинішній мер Тбілісі Каха Каладзе висловив думку про те, що керівництво Європейського Союзу з політичних мотивів не надало Грузії статусу кандидата, надавши його Україні та Молдові.

«Звичайно, першою, хто заслуговував на цей статус, була Грузія - ми можемо перевірити це за всіма параметрами. Не подумайте, я не докоряю країні, яка сьогодні перебуває у вогні війни. Навпаки, я завжди буду радий успіху України та українців, але якщо подивитися на реальність, з усіма цифрами та параметрами, то Грузія першою зробила конкретні кроки щодо здійснення реформ, боротьби з корупцією…»

«Однак це було політичне рішення, і суспільство розуміло, чому воно було ухвалене - тому що уряд Грузії є для них проблемою. Тому що він не приєднується до санкцій, не розпочинає війну, не відкриває другий фронт у Грузії, і вони використали це, вони хотіли використовувати це як важіль тиску», - сказав Каладзе.

Раніше Каладзе заявляв, що влада Грузії не стане звільняти екс-президента цієї країни Міхеіла Саакашвілі, який має нині українське громадянство.

Каха Каладзе входить до лав правлячої в Грузії партії «Грузинська мрія - Демократична Грузія».

Олексій Сливченко Джерело: SOVA
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 09 травня 2024, 07:18 7

Мадридський клуб обіграв мюнхенців та вийшов у фінал Ліги чемпіонів 2023/24

Коментарі