Лочман залишив посаду наставника збірної України після фіаско на Фарерах

У матчі проти Румунії в.о. головного тренера працюватиме Вадим Бражник

У матчі 6-го туру кваліфікації чемпіонату Європи 2024 між чоловічими збірними України та Румунії, що пройде 30 квітня у німецькому місті Гуммерсбах, грою збірної України керуватиме Вадим Бражник.

В'ячеслав Лочман залишив посаду головного тренера збірної після матчу проти збірної Фарерських островів у 5-му турі. Після 5-ти турів національна команда має 1 перемогу та 4 поразки. Екс-гравець збірної України Вадим Бражник, який був асистентом В'ячеслава Лочмана, призначений виконуючим обов'язки головного тренера до кінця відбірного турніру.

Зміни у тренерському штабі відбулись у зв'язку із незадовільними результатами збірної. Федерація гандболу України подякувала В'ячеславу Лочману за роботу та зусилля і побажала йому успіхів у подальшому.

Президент ФГУ Андрій Мельник: «Ми дякуємо В'ячеславу Лочману, як за роботу у збірній, так за ту допомогу, яку він надав і надає багатьом українцям, юним гандболістам, українським родинам у Німеччини у час війни. Бажаємо В'ячеславу Анатолійовичу розвиватись далі як тренеру та функціонеру, не зупинятись на досягнутому, зробити висновки по роботі у збірній і досягати успіхів у подальшій роботі.

Ми сподіваємось на повернення наших тренерів, спортсменів до України. Їхній досвід всім нам дуже допоможе. Україна вклала чимало коштів, праці в наших тренерів та спортсменів. Ми всіх чекаємо додому.

Ми не звинувачуємо у результатах збірної лише головного тренера. Нам необхідні зміни у національній команді. Ми повідомимо про них після завершення відбору на Євро-2024. Багато що залежатиме від результату сьогоднішнього матчу, зокрема - майбутнє у збірній багатьох гравців».

Формально домашній для збірної України матч проти збірної Румунії пройде 30 квітня о 19:00 в Гуммерсбаху на майданчику Schwalbe arena. Під питанням участь у грі півсереднього та розігруючого Тараса Міноцького, який зазнав травми у матчі на Фарерах.

Для посилення задньої лінії збірної було прийнято рішення викликати на матч проти Румунії двох гравців з розширеного списку. До Гуммерсбаха прибули 28-річний розігруючий Олександр Тільте з польского клубу «Хробри Глогув» та 19-річний лівий півсередній Владислав Щербина з «Мотора».

Владислав Щербина, гравець збірної України: «Я не очікував, що мене викличуть до збірної і трохи нервував, але, звісно, я дуже радий бути тут. Відчуття приємні, я вперше у такій обстановці. У мене не було багато практики цього сезону в клубі, але, думаю, зараз я добре готовий. 6 голів у матчі проти «Констанци»? Так, але крім цього у мене також було багато помилок, тому я зосереджений на тому, щоб ставати кращим і допомагати команді».

Тренування збірної України

Микола Степанов Джерело: Федерація гандболу України
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 11 жовтня 2024, 12:20 12

Блогер Sport.ua Cергій Тищенко – про успіх української «молодіжки» у відборі на чемпіонат Європи