Україна – Румунія. Прогноз і анонс матчу кваліфікації ЧЄ

Наша збірна завершує відбір на континентальну першість

Поєдинок Україна - Румунія відбудеться у неділю, 30 квітня, в Німеччині. Початок зустрічі о 19.00 за київським часом. У прямому ефірі матч покажуть телеканали «Xsport» та «Sport 1».

Після того як минулого четверга підопічні В'ячеслава Лочмана програли на виїзді Фарерським островам, ситуація в кваліфікації на Євро-2024 для синьо-жовтої команди наблизилася до критичної позначки. Справді, з однією перемогою у п'яти матчах важко розраховувати на участь у Чемпіонаті Європи. Однак досить лояльна формула відбіркового раунду ще залишає нам шанси і сьогодні в останньому матчі з Румунією українські гандболісти можуть в останній момент застрибнути на підніжку поїзда, що вже відходить.

Наразі Україна посідає четверте місце у своїй групі із двома набраними очками. У Румунії та Фарерських островів по чотири пункти. Австрія вже давно забезпечила собі перше місце. На Євро-2024 безпосередньо виходять перші та другі місця відбіркових груп, а також четверо із восьми колективів, які посядуть треті позиції у своїх квартетах. Якщо фарерці на виїзді програють австрійцям (що більш ніж ймовірно), а українці обіграють румунів, то у трьох збірних буде по чотири пункти і відбудеться дуже цікава закрутка.

У ній все вирішуватиме різниця м'ячів, оскільки у всіх трьох суперників буде по одній перемозі та одній поразці проти своїх опонентів. І у наших гандболістів тут все не надто добре. Підопічні В'ячеслава Лочмана зараз мають показник -11, тоді як Румунія має +14, а Фарери -3. Відповідно, перемога українців над румунами з різницею в +8 (при цьому необхідно закинути мінімум 23 м'ячі) виведе нас на третє місце, а тріумф із перевагою в +13 принесе синьо-жовтим другу позицію та прямий вихід на Євро. Якщо ж підопічні В'ячеслава Лочмана стануть третіми у своїй групі, то їм ще доведеться витримати конкуренцію у загальному зведеному рейтингу третіх місць. Втім, тут усе гаразд. Гіпотетичної сьогоднішньої великої перемоги та двох очок має вистачити для успішного подолання кваліфікації.

Перший матч із Румунією у нинішньому відборі відбувся шістнадцятого жовтня минулого року в Бухаресті, і його наша збірна програла без особливих варіантів. З самого початку поєдинку господарі втекли вперед і тримали нашу збірну на безпечній відстані. Достатньо сказати, що у другому таймі українці жодного разу не наблизилися до суперника ближче, ніж на три м'ячі. Фінальна сирена зафіксувала перемогу румунів - 34:26.

Після матчу з Фарерами нашу збірну, яка і так має кадрові проблеми, накрили додаткові складнощі. На островах зазнали пошкоджень розігруючий Тарас Міноцький та лівий напівсередній Ігор Турченко. Після цього тренерський штаб синьо-жовтих в екстреному порядку дозаявив Олександра Тільте та Владислава Щербину. І якщо розігруючий Тільте є досвідченим і перевіреним гравцем, то для дев'ятнадцятирічного лівого напівсереднього «Мотора» виклик до збірної став дебютним у кар'єрі.

Якщо об'єктивно оцінювати виступ нашої збірної, то підопічні В'ячеслава Лочмана провели явно невдалий відбір. Але формула кваліфікації така, що один успішний поєдинок в останньому турі може кардинально все змінити. Шансів у наших гандболістів небагато, але вони є. І якщо ми програли з різницею у вісім м'ячів приблизно рівній за силою Румунії, то чому ми у вдалий для себе день не зможемо виграти у них з такою ж різницею? Залишається побажати нашій збірній зібратися та в останній момент вирвати путівку на Євро-2024 із рук своїх опонентів.

Прогноз Sport.ua: перемога збірної України

Команди

Ігри

Перемоги

Нічиї

Поразки

М´ячі

Різниця

Очки

1. Австрія

4

4

0

0

170:149

+21

10

2. Румунія

4

2

0

3

147:142

+5

4

3. Фарерські острови

4

2

0

3

131:136

+5

4

4. Україна

4

1

0

4

140:161

-21

2

30 квітня

Україна - Румунія
Австрія - Фарерські острови

Олексій Коляго Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 19 травня 2024, 08:19 2

Олександр та його команда не очікували такого результату, Денис завоював титул WBO у легкій вазі

Коментарі